Statistik Corona

Malaysia
2,431,716
Confirmed
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm
Malaysia
2,327,369
Recovered
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm
Malaysia
75,947
Active
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm
Malaysia
28,400
Deaths
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm

Malaysia

Malaysia
2,431,716
Confirmed
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm
Malaysia
2,327,369
Recovered
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm
Malaysia
28,400
Deaths
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm

Indonesia

Indonesia
4,240,479
Confirmed
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm
Indonesia
4,083,690
Recovered
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm
Indonesia
143,235
Deaths
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm

Thailand

Thailand
1,859,157
Confirmed
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm
Thailand
1,740,316
Recovered
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm
Thailand
18,799
Deaths
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm

Global

All countries
244,513,250
Confirmed
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm
All countries
219,801,214
Recovered
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm
All countries
4,965,659
Deaths
Updated on October 25, 2021 18:33 6:33 pm

TAGS

Rakyat

MORATORIUM: Kerajaan lama kata tak boleh, kerajaan baru boleh pulak – Najib

Dulu kita suruh beri moratorium pinjaman tanpa faedah, kerajaan lama kata tak ada kuasa untuk arahkan bank. Dulu kita suruh naikkan had hutang kerajaan dalam...

Portfolio menteri UMNO dalam kabinet berikan kelebihan kepada rakyat – Shahril Hamdan

BAGAN SERAI – Ketua Penerangan UMNO, Shahril Hamdan berkata, barisan jemaah baharu yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memberikan satu...

Berilah sokongan kepada kerajaan sekarang… Buktikan UMNO serius demi rakyat, negara – Razali

Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO (MKT), Datuk Razali Ibrahim mengajak orang ramai untuk meberikan sokongan kepada perdana menteri baharu yang menjadi tunjang kerajaan dalam...

Berhati-hatilah Dengan Percaturan Dan Propaganda Lawan, Bijak Menilai Kelicikan Musuh – Presiden

Presiden UMNO Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menasihati pendukung parti agar berhati-hati dengan percaturan dan propaganda pihak lawan. Ujar Ahmad Zahid yang juga Pengerusi...

Ahli akademik tak pernah fikir masalah rakyat? Sibuk hal UMNO

Kenapa semua mesti fokus pada UMNO? UMNO tak jual pun Celcom. UMNO tak jual pun Silterra. UMNO tak jual pun TRX. UMNO tak campuri pun urusan...

Bantuan Menyeluruh PKP 2.0: Terima Kasih PM memandang serius pandangan UMNO – Datuk Jalaluddin Alias

‘PERMAI’ UNTUK KESEJAHTERAAN RAKYAT 1. Ucapan setinggi terima kasih kepada Perdana Menteri kerana memandang serius pandangan Umno yang mendesak suatu bentuk bantuan menyeluruh diberikan kepada...

Salam Jumaat , penghulu segala hari

Orang ini guna dasar Najibnomik untuk tabur dana di bawah (B40) dan kitaran belanja (purchasing power) dan faedahnya naik ke atas.

PH tak peduli rakyat, hanya jaga kroni & keluarga

Macai dan pentaksub tertipu dengan pembangunan yang mampu lihat dengan mata tapi manafaatnya bukan untuk membangunkan insan, tapi untungkan orang tertentu dan pengikut.

Bon Samurai RM100 bilion, rakyat ikat perut

Duit bon samurai kedua akan masuk dalam masa satu dua bulan lagi. Tak sabar nak tengok jika akan ada bon samurai ketiga tahun depan. Pinjam. Jual...
00:01:14

[DINtv] Rakyat tertindas mula bersuara…

Golongan-golongan yang ditindas dan disusahkan oleh kerajaan PH mula mogok. Khamis lalu, golongan pemandu lori mogok di Putrajaya. Pagi ini, golongan nelayan tunjuk perasaan di Pulau...

Rakyat yang selamatkan ekonomi negara bukan kerajaan PH – Tok Mat Hasan

Ini bermakna, perbelanjaan swasta menyumbang sebanyak 90 peratus daripada jumlah pertumbuhan negara 4.9 peratus pada suku kedua tahun ini. Manakala sumbangan pelaburan swasta pula adalah 0.4 mata peratusan atau 8.2 peratus daripada jumlah pertumbuhan ekonomi.

Kereta terbabas, Jasliza terkejut Agong tawar bantuan

Dengan tangan menggeletar, mangsa tidak menyangka baginda datang bertanya keadaannya selepas kereta beliau terbabas ketika dalam perjalanan ke pejabat berikutan hujan renyai pada 7.20 pagi.

Agong turun kereta rasmi bantu mangsa nahas di Putrajaya [Video]

Sekalipun bergelar Yang di-Pertuan Agong, baginda mencemar duli dengan turun dari kenderaan rasmi untuk membantu mangsa kemalangan dekat Putrajaya pagi ini.

Kenapa rakyat (bukan raykat) semakin gelisah dibawah rejim PhDAP?

1. Hidup dah tak happy, makin susah 2. Tol tidak dihapuskan 3. Pinjaman PTPTN tidak dihapuskan 4. BR1M lama dah tak dapat 5. Bayaran Bantuan Orang Susah makin rendah

Rejim PH DAP akui SST tidak mampu kurangkan harga barang #PRKDUNSemenyih

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ir. Amirud­din Hamzah ber­kata, kerajaan juga sedar bahawa pelaksanaan SST hanya mampu me­ngutip keuntungan se­banyak RM21 bi­lion setahun sahaja berbanding cukai barang dan perkhidmatan (GST) yang jauh lebih tinggi.

Harapan tinggal Harapan

Tun M hina melayu sebagai pemalas tapi hakikatnya majority working class adalah melayu yang membanting tulang berjam² setiap hari untuk support family. Slogan 'melayu pemalas', 'melayu mudah lupa' dan 'melayu malas membaca' dah jadi tak relevant.

Kerja Mahathir sebagai PM hanyalah melancong

Itupun hanya perbelanjaan untuk lawatan ke Indonesia, China, Brunei, Amerika, UK dan Jepun pada ketika itu.

Semua keputusan yang dibuat rejim PH melibatkan kepentingan rakyat dilaksanakan selepas kena troll oleh Najib

Guan Eng tak terasa macam dia terima arahan dari Datuk Seri Najib ke? Semua keputusan yang dia buat selepas kena troll dengan bekas Perdana Menteri tu pulak. Itu menunjukkan bahawa bekas Perdana Menteri tu masih lagi mengutamakan kebajikan rakyat walaupun dituduh Perompak oleh Rejim Pakatan Hancing ni.