26.8 C
Kuala Lumpur
Monday, November 30, 2020

Tag: Rakyat

Salam Jumaat , penghulu segala hari

Orang ini guna dasar Najibnomik untuk tabur dana di bawah (B40) dan kitaran belanja (purchasing power) dan faedahnya naik ke atas.

PH tak peduli rakyat, hanya jaga kroni & keluarga

Macai dan pentaksub tertipu dengan pembangunan yang mampu lihat dengan mata tapi manafaatnya bukan untuk membangunkan insan, tapi untungkan orang tertentu dan pengikut.

Bon Samurai RM100 bilion, rakyat ikat perut

Duit bon samurai kedua akan masuk dalam masa satu dua bulan lagi. Tak sabar nak...

[DINtv] Rakyat tertindas mula bersuara…

Golongan-golongan yang ditindas dan disusahkan oleh kerajaan PH mula mogok. Khamis lalu, golongan pemandu lori...

Rakyat yang selamatkan ekonomi negara bukan kerajaan PH – Tok Mat Hasan

Ini bermakna, perbelanjaan swasta menyumbang sebanyak 90 peratus daripada jumlah pertumbuhan negara 4.9 peratus pada suku kedua tahun ini. Manakala sumbangan pelaburan swasta pula adalah 0.4 mata peratusan atau 8.2 peratus daripada jumlah pertumbuhan ekonomi.

Kereta terbabas, Jasliza terkejut Agong tawar bantuan

Dengan tangan menggeletar, mangsa tidak menyangka baginda datang bertanya keadaannya selepas kereta beliau terbabas ketika dalam perjalanan ke pejabat berikutan hujan renyai pada 7.20 pagi.

Agong turun kereta rasmi bantu mangsa nahas di Putrajaya [Video]

Sekalipun bergelar Yang di-Pertuan Agong, baginda mencemar duli dengan turun dari kenderaan rasmi untuk membantu mangsa kemalangan dekat Putrajaya pagi ini.

Kenapa rakyat (bukan raykat) semakin gelisah dibawah rejim PhDAP?

1. Hidup dah tak happy, makin susah 2. Tol tidak dihapuskan 3. Pinjaman PTPTN tidak dihapuskan 4. BR1M lama dah tak dapat 5. Bayaran Bantuan Orang Susah makin rendah

Rejim PH DAP akui SST tidak mampu kurangkan harga barang #PRKDUNSemenyih

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ir. Amirud­din Hamzah ber­kata, kerajaan juga sedar bahawa pelaksanaan SST hanya mampu me­ngutip keuntungan se­banyak RM21 bi­lion setahun sahaja berbanding cukai barang dan perkhidmatan (GST) yang jauh lebih tinggi.

Harapan tinggal Harapan

Tun M hina melayu sebagai pemalas tapi hakikatnya majority working class adalah melayu yang membanting tulang berjam² setiap hari untuk support family. Slogan 'melayu pemalas', 'melayu mudah lupa' dan 'melayu malas membaca' dah jadi tak relevant.

Kerja Mahathir sebagai PM hanyalah melancong

Itupun hanya perbelanjaan untuk lawatan ke Indonesia, China, Brunei, Amerika, UK dan Jepun pada ketika itu.

Semua keputusan yang dibuat rejim PH melibatkan kepentingan rakyat dilaksanakan selepas kena troll oleh Najib

Guan Eng tak terasa macam dia terima arahan dari Datuk Seri Najib ke? Semua keputusan yang dia buat selepas kena troll dengan bekas Perdana Menteri tu pulak. Itu menunjukkan bahawa bekas Perdana Menteri tu masih lagi mengutamakan kebajikan rakyat walaupun dituduh Perompak oleh Rejim Pakatan Hancing ni.

Barisan Nasional Bantu Rakyat Bukannya Susahkan Rakyat Seperti Pembangkang

Rakyat Malaysia jangan terperangkap dengan propaganda BN adalah "Barang Naik". Ini adalah slogan propaganda...

Kerajaan Negeri Selangor Hanya Jawab 36 Dari 258 Soalan Sidang DUN

SHAH ALAM: Kerajaan Negeri Selangor dianggap tidak serius sebagai Adun apabila hanya menjawab 36...

Krisis Air Lembah Klang: Fakta, Kebodohan dan Realiti

Telah banyak diperkatakan mengenai krisis air di Lembah Klang. Untuk melihat fakta dan kebodohan...

Krisis Air Selangor: Kerajaan Negeri Tipu Rakyat?

Krisis air di Selangor bukannya berlaku secara tiba-tiba dan tanpa sebarang petanda. Sejak 2010 lagi...

Kronologi Penuh Krisis Air Selangor: Siapa Dan Apa Puncanya? @Khalid_Ibrahim

mynewshub - Sebagaimana maklum, kecoh di sekitar bandar-bandar besar di Selangor dan Kuala Lumpur...

Krisis Air Selangor: Teknologi Membran VS Langat 2

Kita semakin hampir dengan sasaran tempoh bermulanya krisis air yang kronik di negeri Selangor...

SPAN Sahkan Empangan Selangor Tinggal 56 Peratus Saja Air…

KUALA KUBU BHARU (MyNewshub) – Jumlah kapasiti air mentah di Empangan Sungai Selangor dekat...

Selangor Digesa Segerakan Projek Mitigasi @Khalid_ibrahim

KUALA KUBU BARU: Kerajaan Selangor digesa mempercepat pelaksanaan Projek Mitigasi 2 untuk mengoptimumkan pengeluaran air...
Tags Rakyat

Arkib / Carian

00:01:14

[Video] BN dan UMNO akan pantau perlaksanaan skim i-Sinar tidak rumit dan menyusahkan rakyat

Saya perhatikan ada yang bimbang bahawa proses pengeluaran skim i-Sinar KWSP akan tetap rumit.. Seperti yang dimaklum Menteri Kewangan petang tadi dalam Dewan Rakyat, dia...