UtamaEKONOMIGST : PAKATAN ROSAK...

GST : PAKATAN ROSAK TIADA PENDIRIAN!!! - pakdin.my

20100301-gst-malaysia

Buat salah tak pun buat salah.. memang dah inilah dasar pembangkang setiap yang kerajaan buat tiada yang betul..

Apabila kerajaan mahu laksanakan GST mereka kata GST akan bebankan rakyat, rakyat akan membayar lebih banyak cukai dan sebagainya… inilah yang dicanai oleh Pakar GST negara lebih pakar dari Pakar ekonomi seluruh dunia iaitu Mahfuz Omar!!

Tapi apabila kerajaan tangguh mereka juga kata kerajaan tidak serius, membebankan pelabur yang telah bersedia dan memburukkan imej ekonomi negara…. ini juga kata ANUwar ALjubru and the freinds…

Seorang mangkuk bernama mahfuz kata tak payah sebab nak hasut rakyat sebagi pengguna.. seorang mangkuk lagi ANuwar Aljuburi And Kronipula nak hasut kumpulan peniaga.. sekarang siapa nak rosakkan masa depan ekonomi negara?..

Rakyat pada hakikatnya hanya akan mengikut sahaja jika tiada pihak ketiga yang menghasut..

kerana kalau diikut cakap pembangkang memang cakap berbelit-belit macam kel*ng!!.. dia setuju dan dia juga bantah.. Tindakan pembangkang bukanlah untuk kepentingan rakyat.. sebab pembangkang sendiri tak konsisten tentang GST ni..

apa sebenarnya pendirian pembangkang tentang GST ini… mahu GST atau tidak… cakap jangan berbelit!!

Bagi pembangkang, GST ke, Ekonomi ke, pelabur ke.. semuanya hanya mainan politik mereka.. tetapi bagi kerajaan, ini ialah komiten kerajaan..

Sebab itu tindakan kerajaan BN sangat tepat bahawa ‘kesungguhan politik’ kerajaan ketika ini adalah mendahulukan kepentingan rakyat dengan memberi penerangan secara mendalam sebelum kerajaan melaksanakan sistem GST bagi menggantikan cukai jualan dan perkhidmatan (SST) yang diamalkan ketika ini.

Rakyat kini dikelirukan oleh pembangkang mengenai GST ini… jadi leoklah kerajaan.. ‘thoma’ninah’ sekejap.. hehe… rehatkan minda rakyat supaya jelas mengenai GST!!!.

Facebook Comments

Berkaitan

Baca Juga

Parti Liar: Datuk Seri antara 25 ditahan di Janda Baik

BENTONG -- Seorang lelaki bergelar “Datuk Seri” merupakan antara 25 individu ditahan dalam “parti liar” di sebuah banglo yang disewa di Janda Baik, Bukit...

[VIDEO] Tiga lelaki ditemukan lemas di perairan Pulau Redang

KUALA TERENGGANU: Tiga daripada lima lelaki yang dilaporkan hilang selepas bot nelayan dinaiki mereka karam di perairan Pulau Redang Isnin lepas, ditemukan lemas hari...

Imigresen serbu ‘private party’ dan penempatan kontena warga asing

Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) telah menjalankan satu siri operasi penguatkuasaan ke atas dua premis berbeza di Kuala Lumpur pada 6 Ogos 2022. Siri operasi...

‘Aplikasi Telegram Perdana Menteri digodam’ – ini jawapan dari Pasukan Telegram

Ini jawapan dari Pasukan Telegram: PUBLIC NOTICE  On 8 August , we were informed that personal Telegram accounts belonging to the Prime Minster and Minister of...

Siapakah peguam bela bagi kes rasuah Datuk Latif Bandi..??

Rupanya peguam dia adalah Datuk Hasnal Rezuar Merican.. Siapakah Datuk Hasnal Rezuar Merican..? Rupanya beliau adalah Timbalan Ketua UMNO Bahagian Selayang.Dan menetap di Dun Kuang dalam...

Bot penyeludup karam: Seorang maut, 35 pendatang asing diselamatkan

SHAH ALAM  -- Seramai 35 pendatang asing tanpa izin berjaya diselamatkan kru sebuah kapal tangki milik syarikat swasta, manakala seorang lelaki maut apabila bot...

Rakyat M’sia berkahwin di selatan Thailand dinasihat tidak lengahkan pendaftaran perkahwinan

PHUKET -- Konsul Jeneral Malaysia di Songkhla Muhammad Ridzuan Abu Yazid menasihati rakyat Malaysia yang berkahwin di Selatan Thailand supaya tidak melengahkan pendaftaran perkahwinan...

[VIDEO] Ribut terbangkan khemah program Bekwoh Keluarga Malaysia

TUMPAT: Kawasan Pantai Geting, di sini, yang turut menjadi lokasi penganjuran Program Bekwoh Keluarga Malaysia Rakyat Tumpat dilanda ribut malam tadi 6 Ogos 2022. Keadaan...

[VIDEO] Tiga beranak maut kemalangan

KOTA KINABALU: Tiga beranak maut apabila kenderaan pacuan empat roda yang dinaiki mereka terbabas lalu merempuh tiang jejambat di Jalan Lintas malam tadi 5...

Remaja parah langgar gajah

Kluang: Seorang pelajar sekolah menengah parah selepas terlanggar gajah di Jalan Kota Tinggi - Kluang berdekatan Taman Seri Impian di sini, kira-kira 10 malam...

[VIDEO] Perahu karam, budak lelaki 10 tahun hilang

KUCHING – Seorang kanak-kanak lelaki berusia 10 tahun dikhuatiri lemas apabila perahu yang dinaikinya bersama keluarga karam dalam kejadian di Sungai Rajang, Kapit, di...

Potong rambut panjang, pelajar serang guru guna batang penyapu

HULU SELANGOR: Seorang pelajar Tingkatan Tiga tergamak menyerang gurunya dengan batang penyapu sambil mengugut mahu membunuh mangsa, kerana berang rambutnya yang panjang dipotong dalam...