Thursday, February 22, 2024

Lembaga Saka PH dalam Parlimen- pakdin.my

#LembagaSakaPH #KERAjaanTomato

Tular di media sosial semalam, penampakan sebuah susuk pelik di parlimen ketika sesi mengangkat sumpah Ahli Dewan Negara.

Gambar yang ditularkan berasal daripada koleksi gambar dimuatnaik oleh Ketua Setiausaha Negara (KSN) Tan Sri Dr Ali Hamsa yang mengucapkan tahniah kepada ahli senator yang telah mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara.
Lihat sini: https://twitter.com/DrAliHamsa/status/1019113777596227585?s=19

Walaubagaimanapun, salah satu gambar berkenaan memperlihatkan satu susuk berambut lebat dan berjanggut panjang menarik perhatian netizen yang meminta penjelasan daripada Ali Hamsa.

“Mohon penjelasan TS KSN, siapakan atau apakah yang terdapat dalam gambar tersebut,” tanya Norman Rosman kepada KSN di twitter.

Perkara tersebut turut tersebar meluas di Facebook, dan menurut laman Buletin TV3, lembaga tersebut merupakan tetamu jemputan Pengerusi Barisan Bertindak Hak Asasi Hindu (HINDRAF), P Waythamoorthy yang turut mengangkat sumpah sebagai senator Dewan Rakyat, semalam.

“Lembaga Saka yang didakwa berada di Dewan Negara rupa-rupanya ialah pegawai khas kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri, P Waythamoorthy.”

Semalam, empat senator baru mengangkat sebagai Ahli Dewan Negara bagi membolehkan mereka menyertai barisan menteri kabinet Pakatan Harapan.

Mereka adalah Waythamoorthy, Pengerusi DAP Johor, Liew Chin Tong; Pengerusi Parti Amanah Negara (PAN), Datuk Raja Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad dan calon PKR Parlimen Ketereh, Dr Mohd Radzi Jidin.

………..
https://pakdin.my/tag/hindraf

UtamaPOLITIKLembaga Saka PH dalam Parlimen

Ikuti kami di: FACEBOOK | INSTAGRAM | META | X | TIKTOK | YOUTUBE

POPULAR