Anti-ICERD Yang Sebenar Ialah Melayu Lawan Cina - pakdin.my

Maklum balas kaum Cina terhadap perhimpunan anti-ICERD membuktikan bahawa perpecahan antara kaum Melayu dan Cina adalah kekal dan ianya tidak boleh diperbaiki. Malah orang Melayu dan Cina tidak lagi menapis atau mengawal komen mereka macam dahulu kala. Sekarang, kedua belah pihak sangat terbuka dan lantang bersuara tentang kebencian mereka terhadap satu sama lain.

Berdasarkan komen di media social, WhatsApp, WeChat dan lain-lain, kelihatan bahawa perhimpunan anti-ICERD pada 8 Disember 2018 telah berubah menjadi Melayu lawan Cina.

Komen dari kaum Cina ini jelas menunjukkan bahawa mereka menentang perhimpunan anti-ICERD. Mereka juga mengatakan bahawa perhimpunan ini dianjurkan oleh pihak pelampau Melayu-Muslim, supremacists, racists dan pencuri. Mereka juga mempertikaikan kehadiran (di mana FMT menggangarkan hanya 30,000 dan Malaysiakini 80,000) dan berkata gambar dan video perhimpunan itu telah diubah suai dan diambil dari pehimpunan di Indonesia.

- Advertisement -

Maklum balas kaum cina terhadap perhimpunan anti-ICERD membuktikan bahawa perpecahan antara kaum Melayu dan Cina adalah kekal dan ianya tidak boleh diperbaiki. Malah orang Melayu dan Cina tidak lagi menapis atau mengawal komen mereka macam dahulu kala. Sekarang, kedua belah pihak sangat terbuka dan lantang bersuara tentang kebencian mereka terhadap satu sama lain.

Malaysia Today

UTAMAPOLITIKAnti-ICERD Yang Sebenar Ialah Melayu Lawan Cina

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium