Nazri buat empat tawaran kepada Anwar - pakdin.my

Ahli Parlimen Padang Rengas, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz, didakwa bertemu dan membuat perjanjian bersama Datuk Seri Anwar Ibrahim demi kelangsungan UMNO.

Mohamed Nazri didakwa membuat empat tawaran kepada Anwar, antaranya adalah supaya Ahli Parlimen Port Dickson itu tidak membubarkan UMNO apabila menjadi Perdana Menteri dalam masa satu tahun setengah.

Tawaran lain termasuklah supaya Anwar tidak menganiaya bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, mengembalikan semula sistem ketua kampung serta memastikan agihan peruntukan yang sama antara Ahli Parlimen UMNO dan Pakatan Harapan (PH).

Anwar didakwa menerima empat perkara itu dengan baik, dengan menyifatkan kerajaan perlukan UMNO sebagai pembangkang dan tidak akan menganiaya Najib kerana Ahli Parlimen Pekan itu pernah menjadi timbalannya (dalam Pemuda UMNO), selain beliau sendiri pernah dianiaya selama 20 tahun.

Menurut portal Malaysiakini, Ketua UMNO Bahagian Padang Rengas itu didakwa memaklumkan secara terperinci hasil pertemuannya dengan Anwar dalam satu mesyuarat dengan UMNO Selangor, semalam.

Ia berdasarkan satu rakaman ucapan dalam mesyuarat itu yang diterima portal berkenaan, dan disahkan Mohamed Nazri yang juga Setiausaha Agung Barisan Nasional.

https://pakdin.my/tag/umno

UTAMAPOLITIKNazri buat empat tawaran kepada Anwar

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium