Blogger “Kingmaker” mendakwa Hamzah dibayar RM2 bilion untuk membeli 38 ahli Parlimen UMNO - pakdin.my

Satu hantaran yang yang tular melalui WhatsApp dan WeChat menegaskan bahawa Dato ‘Seri Hamzah Zainuddin dibayar wang sogokan sebanyak RM2 bilion oleh pemaju Tan Sri Ting Pek Khiing.

Hantaran mulanya muncul dalam blog yang bernama pencaturanpolitikmalaysia.blogspot.com dan ditulis oleh blogger yang menggunakan nama samaran “Kingmaker.”

………….
Blogger “Kingmaker” mendakwa Hamzah dibayar RM2 bilion oleh Tan Sri Ting Pek Khiing untuk membeli 38 ahli Parlimen UMNO

Satu hantaran (posting) yang yang tular melalui WhatsApp dan WeChat menegaskan bahawa Dato ‘Seri Hamzah Zainuddin dibayar wang sogokan sebanyak RM2 bilion oleh pemaju Tan Sri Ting Pek Khiing.

Setiap tuntutan, wang itu bertujuan untuk membeli kira-kira 38 atau lebih Ahli Parlimen (AP) UMNO sebagai sebahagian daripada misi jangka panjang Tun Dr Mahathir Mohamad untuk mencetuskan pembelotan ahli-ahli parlimen tersebut kepada PPBM.

Hantaran mulanya muncul dalam blog yang bernama pencaturanpolitikmalaysia.blogspot.com dan ditulis oleh blogger yang menggunakan nama samaran “Kingmaker.”

Menurut Kingmaker, Hamzah menjadi mastermind melakukan sabotaj kepada jentera pilihan raya Umno menjelang pilihan raya umum ke-14 (GE14) yang menyaksikan Mahathir kembali semula sebagai Perdana Menteri Malaysia.

PPBM kini memliki 14 kerusi di Parlimen.

Kami telah lama menyedari rancangan oleh Perdana Menteri untuk membentuk gabungan majoriti Muslim baru bersama pasukan Azmin dan Ahli Parlimen dari PAS, Amanah, Warisan dan 38 sokongan yang didakwa oleh Hamzah.

Sebahagian daripada rancangan itu adalah untuk menyepak DAP keluar dari kerajaan bersama Dato ‘Seri Anwar Ibrahim dan kira-kira 20 orang ahli Parlimen yang bersama Presiden PKR.

Seawal tahun 2016, kami memberi amaran kepada rakyat Malaysia mengenai penglibatan Hamzah dalam komplot untuk mensabotaj UMNO bersama Tan Sri dan Dato ‘Seri yang juga merupakan saudara kepada Dato’ Seri Najib Tun Razak.

Kingmaker juga berfikiran bahawa Khairy Jamaluddin juga mengambil bahagian dalam skim ini.

Rujukan:
Hamzah Zainuddin disogok dengan dana RM2 bilion untuk membeli MP UMNO

https://pakdin.my/tag/lompat-parti

UTAMAPOLITIKBlogger "Kingmaker" mendakwa Hamzah dibayar RM2 bilion untuk membeli 38 ahli Parlimen...

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium