Mahathir tidak pernah mencuri duit sepanjang 2 kali menjadi PM?

Alih wang rakyat kepada kroni dengan mencipta projek dan “mark up” kos tidak dikira mencuri.
Itu namanya ‘profit transition’

Serah IPP kepada kroni untuk kroni sedut melalui TNB juga tidak di takrif mencuri ia alihan dana cara servis.

Pura-pura rugi dan ‘bailout’ juga tidak di takrif mencuri. Itu ‘bailout’.

Suruh kroni beli tanah dulu dan kemudian suruh pihak kerajaan beli tanah tersebut dari kroni dengan harga tinggi berganda ganda juga bukan mencuri, itu namanya ‘creative business’.

Suruh kerajaan negeri kroni beli syarikat air yang di mahalkan berganda ganda juga bukan takrif mencuri atau alih wang rakyat kepada syarikat, itu namanya ‘business oportunity’

Jadi betul lah dia kata dia tidak pernah mencuri.

PM lain je yang mencuri.

Rujukan:
1. Empat Projek Pengangkutan Awam Utama Kroni Mahathir Bankrap Dan Terpaksa Di ‘Bail-Out’ Oleh Kerajaan
https://pakdin.my/empat-projek-pengangkutan-awam-utama-kroni-mahathir-bankrap-dan-terpaksa-di-bail-out-oleh-kerajaan/
2. IPP YTL – Beban masalah legasi Mahathir yang perlu ditanggung oleh kerajaan sekarang
https://pakdin.my/ipp-ytl-beban-masalah-legasi-mahathir-yang-perlu-ditanggung-oleh-kerajaan-sekarang/
3. Mahathir menipu mengenai kekayaan keluarga beliau!
https://pakdin.my/mahathir-menipu-mengenai-kekayaan-keluarga-beliau/
4.Krisis air Selangor
https://pakdin.my/?s=Krisis+air+selangor
5. Kekayaan keluarga Mahathir
https://pakdin.my/?s=Keluarga+mahathir

Facebook Comments

BERKAITAN

Kategori:

TERKINI

[Video] Meteorologi sahkan fenomena awan bergaris di Kota Kinabalu ialah ‘garis badai’

KOTA KINABALU: Fenomena awan bergaris panjang di Kota Kinabalu awal pagi tadi sehingga beberapa gambar mengenainya tular di media sosial disahkan sebagai ‘garis badai’. Menurut...

BN Ampang tolak kerjasama dengan Zuraida, PBM

Naib Ketua Umno Ampang memaklumkan hanya calon dari BN sahaja akan disokong di Ampang bagi menghadapi PRU15. Bantahan itu dibuat menerusi kain rentang...

[Video] Pemandu cedera, lori simen dipandu langgar 2 rumah

TANJUNG MALIM: Dua rumah rosak selepas sebuah lori muatan simen dipercayai mengalami kerosakan brek terbabas melanggar rumah terbabit di Taman Bernam, dekat sini, pagi...

Pulau Batu Putih: Tun M tahu penemuan 3 bukti baharu- Apandi

BEKAS Peguam Negara, Tan Sri Mohamed Apandi Ali membidas bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang membiarkan Pulau Batu Putih terlepas begitu saja. Sedangkan...

Padah benarkan pelajar perempuan ambil gambar tanpa baju

Guru seni wanita, 41, dipecat selepas membiarkan pelajar berusia 15 tahun bergambar TANPA BAJU dan murid lain membuat simulasi melancap dan memegang botol alkohol...

Kesesakan LRT: PH melalak dan merapu sembang fasal dasar pengangkutan awam, rakyat teraniaya

Korang nak tahu tak fasal LRT 3 yang dijangka dirasmikan dan digunapakai tahun 2023 nanti actually tersasar dari jadual asal sepatutnya tahun 2020 dah...

Gol pelik punca Selangor diratah JDT

Ketua jurulatih Selangor FC, Michael Feichtenbeiner menyifatkan dua gol pada awal permainan yang dijaringkan Johor Darul Ta'zim (JDT) mematahkan semangat pemainnya hingga diratah 1-5...

[Video] Jalan sesak akibat Kemalangan 2 lori terbalik di KM 425.7 (arah utara) PLUS Utara di antara Bukit Beruntung & Bukit Tagar.

Kejadian berlaku kira-kira jam 10 pagi di KM425.7 (arah utara) Lebuhraya Plus diantara Bukit Beruntung ke Bukit Tagar. Kesesakan berlaku sejauh 18 kilometer dari Rawang...

Syed Saddiq mempergunakan nama ibu bapa untuk berbohong?

Syed Saddiq didakwa mengeluarkan wang tunai RM1.12 juta secara tidak jujur daripada akaun bank PPBM untuk kegunaan sendiri. Daripada situ, dia menggunakan RM100k untuk membeli...