Surat terbuka buat Wardina

0
Pertamanya Wardina kena sedar yang dia bukan setakat menyokong PH. Dia BERKEMPEN untuk PH. Malah videonya menyokong Maszlee Mentot dan kenyataan-kenyataannya menyokong PH dimuat naik di media sosial dan secara terbuka dia menyeru rakyat menjatuhkan BN!

Buli Siber terhadap kanak-kanak penyokong pasukan bola sepak Kedah

0
Budak ini kecewa kerana Kedah tumpas. Tetapi budak ini akan malu selama-lamanya sekiranya dia melihat video ini. Tambahan lagi, sekiranya dia ke sekolah pada Isnin ini di ejek oleh rakan-rakannya.

JDT julang Piala Malaysia

0
Dua gol pada babak pertama menerusi jaringan Leandro dan Safawi Rashid serta Syafik Ahmad pada babak kedua memastikan trofi itu kembali menuju ke selatan tanah air selepas Johor muncul juara pada 1985, 1991 dan 2017.

Obses nak kulit putih? Awas wanita, jangan sampai rosakkan hati dan buah pinggang anda! 

0
Menurut pakar nefrologi Hospital Pantai Pulau Pinang, Dr Darren Lee, pengambilan produk pemutih dan kolagen secara berlebihan sebenarnya dapat memberi kesan sampingan kepada fungsi hati dan buah pinggang.

WhatsApp perkenalkan ciri pengesahan buka kunci menggunakan cap jari

0
Kemas kini pengenalan cap jari untuk WhatsApp versi Android diperkenalkan sebaik sahaja selepas ciri keselamatan pemesejan Facebook diperkenalkan di aplikasi Apple iOS. iOS menerima kemas kini pada awal tahun ini dengan ciri keselamatan yang lebih canggih. Termasuk keupayaan untuk menggunakan ID Wajah sebagai pengesahan biometrik.

Adik dari Selayang timang bola setaraf pemain profesional

0
Anak siapa ni? Tak sangka Selayang dah sampai level ini 💪😂 Memang power adik ni punya skill. Pasti berjaya sebagai pemain bola yang handal satu hari...

Rumah Gurita dipercayai tempat pemujaan… Boleh dilihat, jika dicari akan sesat

0
Jika ada sesiapa yang pernah menginap di Hotel Grand Aquila Bandung pasti akan perasan rumah agam itu yang mempunyai replika sotong kurita gergasi pada bahagian bumbungnya.

[DINtv] Kalah bola, penyokong amuk, bakar papan iklan 

0
Dalam perlawanan tersebut, PSS yang dikenali sebagai pasukan Elang Jawa mendahului di Surabaya menerusi jaringan Jefri Kurniawan sebelum kedudukan disamakan 1-1 hasil gol David Da Silva.

Facebook, Instagram larang penggunaan beberapa jenis emoji gambaran ’seksual’

0
Yang pertama adalah pengguna mesti 'secara tersirat atau tidak langsung' menawarkan beberapa bentuk komunikasi seksual, sama ada 'imej telanjang,' seks, atau 'perbualan sembang seks'.

Gulai tempoyak patin buat teringat-ingat Yop!

0
Jika anda tidak gemar ikan patin, tak usah gusar - kerana terdapat pelbagai jenis masakan tempoyak menggunakan ikan air tawar lain ditawarkan seperti talapia, kerai, kelah dan temoleh.

Siapa kata tidur tak boleh selesaikan masalah… Ini buktinya!

0
Jadi jika anda berhadapan dengan sesuatu masalah, jangan terburu-buru dalam menyelesaikannya... tidur dahulu kerana anda pasti akan mendapat jawapan atau penyelesaian terbaik selepas itu.

Misteri gambar kemalangan dirakam sejam lebih awal

0
"Bukan itu sahaja, gambar saya berdiri berada di luar kereta turut kelihatan. Setahu saya, memang saya tidak berikan telefon ini kepada sesiapa pun waktu kemalangan dan ia sungguh pelik.

Pemandu di plaza tol mahu tambah nilai kena bebel, ’beli nasi goreng ke?’ 

0
Selalu kita lihat pelbagai kerenah di plaza tol. Ada yang lupa bawa kad “Touch N Go”, ada “Smart Tag” tidak dapat dibaca dan bermacam-macam...

Hitam-hitam sitampok manggis – Mari baca khasiat buah manggis

0
Dalam satu kajian yang dilakukan, ekstrak buah manggis menunjukkan ia mempunyai pelbagai khasiat untuk kesihatan termasuk mampu mematikan bakteria serta melambatkan pertumbuhan beberapa jenis sel kanser.

Ramai lagi kurang makan, makan, bersyukur guna pinggan pasar malam

0
“Kalau dekat rumah macam ini kita hidangkan tetamu, dah kena carut kata Cef Wan dan ahli korporat lain.”

Graduan UM menari di pentas konvo [Video]

0
Dimuat naik oleh Izhar fahmie di Twitter, rakaman  43 saat memaparkan sekumpulan graduan menari-nari sebelum menerima skrol ijazah. Rakaman itu menarik lebih 282,000 tontonan dengan lebih 18,000 mengulang siar hantaran pada 14 Oktober lalu.

Nama Shah Alam, tinggal di Shah Alam dan kerja pun di Shah Alam

0
“Nama saya Shah Alam, tinggal Shah Alam, kerja Shah Alam,” kata lelaki warga Bangladesh di Twitter milik Azrul Iman Faiss.

Sesak nafas, Mamat Khalid masuk hospital lagi

0
“Doktor ada memberitahu, masalah seperti itu memang biasa berlaku, terutama bagi mereka yang menghidap sakit jantung,”

Benarkah Facebook Malaysia Sekat Penggunanya ?

0
Menurut mereka, kadar capaian reach out atau virality penulisan pendapat mereka mengenai kerajaan PH semakin jatuh serta hilang dari radar Facebook dan lebih mnyedihkan facebook mereka juga akan turut disekat kerana dikatakan tidak memenuhi syarat-syarat yang dikuatkuasakan facebook.

Rangkaian 4G Maxis hadapi gangguan rangkaian

0
Maxis dalam satu kenyataan berkata, pihaknya memohon maaf kepada pelanggan Hotlink dan Ookyo berikutan beberapa gangguan perkhidmatan dalam talian mereka.