Kenyataan DS Najib bahawa kita akan bangsat jika UMNO kalah benar-benar berlaku

Aduh, apa nak jadi dengan Malaysia hari ini.

DS @najib_razak tinggalkan kerajaan dengan Rezab tertinggi dlm sejarah RM438 bilion dan lebihan akaun semasa RM15 bilion.

Dapat kat Mahathir dan Guan Eng, bila taknak tunaikan janji-janji pilihanraya mereka, mereka buat cerita hutang negara lebih 1 trillion dan 1MDB muflis.

Habis lari semua pelabur asing, index BSKL jatuh, Ringgit jatuh, sehingga akhirnya Guan Eng terpaksa mengakui hutang negara yang rasmi cuma RM686.8 billion sahaja. Padahal hutang 1MDB hanya 31b dan aset ada 43b.

Hutang sebenar negara mengikut cara kiraan antarabangsa yang menepati piawaian IMF dan Bank Dunia cuma 686.8b. Tapi nak cover Gobernor BNM dan Tan Sri Zeti terlepas cakap Ekonomi Malaysia bagus dan Rezab Negara tertinggi dlm sejarah, Mahathir terpaksa menipu sebelum rakyat sedar dia menang pilihanraya dengan menipu dan memfitnah kerajaan pimpinan DS Najib.

Apapun saya nak beritahu kat Mahathir dan DAP, DS Najib perintah negara ini dengan penuh bermaruah. Beliau tidak pernah mengemis mohon bantuan USD 1 billion kat Sultan Brunei.

Bila matawang kita jatuh akibat kejatuhan harga minyak dan janji Presiden Trump untuk menaikkan interest rate Amerika, DS Najib tidak perlu menambat ringgit, namun beliau berjaya buat ringgit kembali kukuh dari RM4.49 = USD 1 kepada RM 3.85 sebelum 9 Mei, 2018. Apatah lagi meminta derma dari rakyat seperti ini.

Sudahlah kamu tipu rakyat janji nak bagi macam-macam jika menang pilihanraya. Bila dah menang, kamu minta pula rakyat derma pada kamu.

Apalah malang Rakyat Malaysia dapat kerajaan Bangsat macam ni.

betul kata DS Najib, kita akan bangsat dibumi sendiri bila UMNO hilang kuasa.

Ayuh bangkitlah ahli-ahli UMNO. Cukup sudah meratap kekalahan kita.

Pakatan akan kita benamkan sepertimana DPJ dibenamkan oleh rakyat Jepun bila gagal tunai janji.

UMNO akan kembali memerintah dengan lebih gagah sepertimana LDP dijepun bila rakyat mula sedar hanya kita mampu tunaikan janji dan tadbir negara ini dengan baik.

Lokman Adam
Pemantau Malaysia Baru
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1904098452967738&id=100001028064597

#JanganKenaTipuLagi
#ManifestoBukanJanji
#RinduZamanNajib
#pray4dsnr

12
Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Sameon HT
Guest

Jangan nak beranganlah umno boleh bangkit kalau pemimpin umno dan ahli2nya masih berperangai macam dulu juga. Mcm admint ni asyik menghasut sahaja kerjanya supaya rakyat… Read more »

Abdullah Sani
Guest

UMNO perlu kembali ke pangkal jalan. Perlu jadi juara kepada suara hati nurani rakyat marhaen. Bukan jadi group/tempat golongan elitis, opportunis dan ‘yes man’ berkumpul.… Read more »

Aziz Rahman Abdul
Guest

Jgn nk berangan la PH akn bartahan lama.. 5 tahun lgi lingkup la tu. Hehe

Abd Wahab Ahmad
Guest

Tinggal yg bangsat je lagi dlm umno…..barangkali tu lh maksud Najib…

Apai Kia Karo
Guest

Sokong yg tinggal hanya bangsat dedak abis dahhhhh

Aziz Rahman Abdul
Guest

Yg najib maksud kn, macai yg sokong PH lah yg paling bangsat la. Haha

Adye Adyerai
Guest

Rombak semua pemimpin tertinggi kalu nk kembali berkuasa

Abdullah Sani
Guest

Saya bukan ahli UMNO tidak minat menyertai mana2 parti politik tetapi mengundi BN pada pilihanraya2 yg lepas2 utk DUN Hulu Bernam. Pada pandangan saya, UMNO… Read more »

Sameon HT
Guest

setuju sangat2. Sombong tak habis2, admint dah habis pilihan raya pun masih nak menyrang PH bukan nak nasihat orang2 umno supaya berubah dan cuba ambik… Read more »

Juan Ryan Sasaki
Guest

Betul

Yop Kidai
Guest

In shaa Allah dgn izin Nya umno akan bangkit mungkin akan lebih hebat dr dlu

Alias Omar
Guest

Bangkitlah UMNO, bangkitlah bangsaku, demi negara kita.