Statistik Corona

Malaysia
2,431,716
Confirmed
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm
Malaysia
2,327,369
Recovered
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm
Malaysia
75,947
Active
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm
Malaysia
28,400
Deaths
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm

Malaysia

Malaysia
2,431,716
Confirmed
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm
Malaysia
2,327,369
Recovered
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm
Malaysia
28,400
Deaths
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm

Indonesia

Indonesia
4,240,019
Confirmed
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm
Indonesia
4,082,454
Recovered
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm
Indonesia
143,205
Deaths
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm

Thailand

Thailand
1,859,157
Confirmed
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm
Thailand
1,740,316
Recovered
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm
Thailand
18,799
Deaths
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm

Global

All countries
244,510,378
Confirmed
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm
All countries
219,798,124
Recovered
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm
All countries
4,965,596
Deaths
Updated on October 25, 2021 17:32 5:32 pm

TAGS

Facebook

Ketahui jika Facebook anda pernah di akses orang lain & cara hentikannya

Pernah tak anda mengesyaki sekiranya akaun Facebook anda ada diakses oleh individu lain? Tidak kiralah sama ada individu itu kenalan anda yang pernah mengetahui...

Sukar ‘lihat’ Najib di FB? Pergi saja ke Telegram

Najib Razak mendakwa akaun Facebooknya mungkin disekat pada Khamis, selepas dimaklumkan beberapa hantarannya tidak muncul di ‘timeline’ pengikutnya. Bekas perdana menteri itu menyoal sama ada...

Pencerobohan data Facebook: bagaimana memeriksa apakah butiran anda bocor

Sejak beberapa hari kebelakangan ini, data peribadi ratusan juta pengguna Facebook di seluruh dunia telah diceroboh dalam talian. Lebih khusus lagi, lebih daripada 533 juta...

Ahli sebar berita palsu, moderator bakal hilang Facebook Group

Facebook menguar-uarkan kemaskini ciri keselamatan baru pada ruangan group (kumpulan) di platformnya itu. Tindakan ini dilakukan untuk mengekang penyebaran kandungan berbahaya, seperti perkongsian yang...

Pengguna media sosial diminta lapor akaun palsu

Orang ramai diminta berwaspada dan mengambil tindakan terhadap kewujudan akaun palsu yang berleluasa di laman sosial dengan melaporkannya kepada penyedia platform berkenaan. Jabatan Komunikasi Korporat...

Tiada lagi serangan ‘pedas’ buat Shafie, Najib seloroh bakal wujud kerjasama politik baharu

Bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak enggan memberi sebarang komen mengenai kenyataan mantan Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Shafie Apdal yang mengakui tidak...

Gagal sekat kandungan sensitif, Thailand ambil tindakan terhadap Facebook dan Twitter

BANGKOK ― Kementerian Ekonomi Digital dan Masyarakat Thailand memfailkan aduan kepada polis jenayah siber terhadap Facebook dan Twitter kerana mengabaikan permintaan untuk menyekat kandungan...

Siasat Lim Guan Eng dari A-Z, baru adil

Saya ingin bertanya kepada SPRM, sudahkah akaun dan aset Lim Guan Eng dibekukan? Takut sumbernya dari wang RM3.3 Juta itu. Sarawak Report dakwa RM3.3 Juta...

Hate Speech (and a bit of a Rant)

Nampaknya Fesbuk mendapati post saya mengenai cara orang Cina boleh menunjukkan bagaimana mereka terlalu angkuh dan sombong sebagai 'hate speech'. Dan mesej ini dari seorang...

Wanita mengaku bersalah hina kerabat diraja Selangor

SEORANG suri rumah mengaku bersalah di Mahkamah Sesyen Shah Alam hari ini atas pertuduhan membuat penghantaran komunikasi jelik terhadap kerabat diraja Selangor di laman...

Grup MATJHN tidak kelakar lagi, ada laporan polis angkara pau hangus

Populariti mendadak kumpulan Facebook ‘Masak Apa Tak Jadi Hari Ni’ (MATJHN) tidak boleh dinafikan apabila berjaya mengumpul lebih 1.6 juta pengikut sejak ditubuhkan dalam...

Kongsi Berita Palsu : Bekas Timbalan Menteri Hal Ehwal Agama PH ‘Nyahaktif’ Facebook Selepas Teruk Dikecam Netizen?

Susulan mengongsikan berita palsu melalui status yang dimuat naik pada khamis lalu, halaman Facebook rasmi milik Ahli Parlimen Kuantan merangkap bekas Timbalan Menteri Hal...

Facebook is wrongly blocking news articles about the coronavirus pandemic

(Business Insider) Facebook on Tuesday was blocking users from posting some legitimate news articles about the novel coronavirus in what appeared to be a...

Lagi kes menghina Sultan Perak, sebar muka penderhaka ini sehingga tertangkap

Mohon #PDRM ambil tindakan terhadap pemilik akaun facebook yang bernama 'Sharon Ong' yang telah menghina Sultan Nazrin. Orang perak tolong share sampai perempuan ini ditangkap

Suri rumah berdepan 6 tuduhan hina Islam

Fadilah Hamid, 42, selaku Orang Kena Saman (OKS), dituduh melakukan kesalahan melalui akaun Facebook bernama “Fadhilah Abdulhamid” antara Februari dan Mac lepas.

Facebook, Instagram larang penggunaan beberapa jenis emoji gambaran ’seksual’

Yang pertama adalah pengguna mesti 'secara tersirat atau tidak langsung' menawarkan beberapa bentuk komunikasi seksual, sama ada 'imej telanjang,' seks, atau 'perbualan sembang seks'.

Facebook, WhatsApp dan Instagram mengalami masalah

Semakan di laman Down Detector mendapati, Instagram mendapat 1,481 laporan, manakala Facebook 483 laporan dan WhatsApp 254 laporan yang meningkat dari semasa ke semasa.

Redah hujan risau pelanggan lapar, pemandu GrabFood ‘disedekah’ RM200

“Masa tu memang rasa macam nak sujud syukur je rasa Allah je tahu. Dia pun peluk badan saya banyak kali dia cakap 'saya faham kerja macam ni susah dan risiko'. Badan saya basah lencun sikit pun dia tak kisah pegang”.