Tag -> Whatsapp

‘Scammer’ berang dapat 5...

SLIM RIVER: Seorang guru dimaki dengan perkataan 'babi' dipercayai...

‘Tak tahu kenapa saya...

Seorang ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PPBM mengesahkan laporan mengatakan...

Cara untuk matikan fungsi...

“Bluetick” merujuk kepada tanda yang terdapat di setiap mesej...

Aplikasi WhatsApp alami gangguan,...

APLIKASI WhatsApp mengalami gangguan pada Ahad sekaligus memberi kesan buat penggunanya di seluruh dunia.

WhatsApp perkenalkan ciri pengesahan...

Kemas kini pengenalan cap jari untuk WhatsApp versi Android diperkenalkan sebaik sahaja selepas ciri keselamatan pemesejan Facebook diperkenalkan di aplikasi Apple iOS. iOS menerima kemas kini pada awal tahun ini dengan ciri keselamatan yang lebih canggih. Termasuk keupayaan untuk menggunakan ID Wajah sebagai pengesahan biometrik.

Facebook, WhatsApp dan Instagram...

Semakan di laman Down Detector mendapati, Instagram mendapat 1,481 laporan, manakala Facebook 483 laporan dan WhatsApp 254 laporan yang meningkat dari semasa ke semasa.

WhatsApp sekat talian hotline...

“Pelanggaran privasi adalah sebahagian terma dan syarat WhatsApp. Kami kini sedang berunding dengan pakar undang-undang kami untuk melihat bagaimana kami dapat menyediakan saluran aduan ini melalui WhatsApp tanpa dituduh melanggar peraturan,”

Propaganda palsu oleh Pakatan...

Mesej sampah dari Whatsapp: "Thee real story about the Bank...

Sebar Berita Palsu, Admin...

KEPESATAN teknologi maklumat memudahkan kita dalam menjalani kehidupan seharian. Sebagai...

PROPAGANDA MENGENAI EKONOMI YANG...

Berikut adalah satu lagi propaganda Pakatan yang direka untuk...

JUTAAN TELEFON TIDAK BOLEH...

Jangan lah menggelupur bila baca tajuk! Yang dimaksudkan adalah kepada...

BRIM vs GST –...

Hallo, takkan keluarga ini belanja seluruh pendapatan bulanan RM3,000...

AWAS PENIPUAN PANGGILAN VIDEO...

APLIKASI khidmat pesanan popular, WhatsApp telah melancarkan perkhidmatan panggilan...

Bergurau ada hadnya…

BERGURAU tidak salah, malah Islam pun mengharuskannya selagi masih...

Pelajar dicabul kenalan WhatsApp

JOHOR BAHRU: Seorang lelaki berusia 23 tahun ditahan manakala...

Whatsapp Mengalami Gangguan Teknikal,...

KEMASKINI: Perkhidmatan telah dipulihkan disesetengah tempat. Tidak sampai 24 jam...

PDRM Nafi Gambar Tentera...

Polis hari ini menyangkal gambar tersebar di laman sosial...

WhatsApp Voice Calls –...

We did not see this one coming. While there...

TERKINI

Padah benarkan pelajar perempuan ambil gambar tanpa baju

Guru seni wanita, 41, dipecat selepas membiarkan pelajar berusia 15 tahun bergambar TANPA BAJU dan murid lain membuat simulasi melancap dan memegang botol alkohol...

Kesesakan LRT: PH melalak dan merapu sembang fasal dasar pengangkutan awam, rakyat teraniaya

Korang nak tahu tak fasal LRT 3 yang dijangka dirasmikan dan digunapakai tahun 2023 nanti actually tersasar dari jadual asal sepatutnya tahun 2020 dah...

Gol pelik punca Selangor diratah JDT

Ketua jurulatih Selangor FC, Michael Feichtenbeiner menyifatkan dua gol pada awal permainan yang dijaringkan Johor Darul Ta'zim (JDT) mematahkan semangat pemainnya hingga diratah 1-5...

[Video] Jalan sesak akibat Kemalangan 2 lori terbalik di KM 425.7 (arah utara) PLUS Utara di antara Bukit Beruntung & Bukit Tagar.

Kejadian berlaku kira-kira jam 10 pagi di KM425.7 (arah utara) Lebuhraya Plus diantara Bukit Beruntung ke Bukit Tagar. Kesesakan berlaku sejauh 18 kilometer dari Rawang...

Syed Saddiq mempergunakan nama ibu bapa untuk berbohong?

Syed Saddiq didakwa mengeluarkan wang tunai RM1.12 juta secara tidak jujur daripada akaun bank PPBM untuk kegunaan sendiri. Daripada situ, dia menggunakan RM100k untuk membeli...

[Video] Seorang daripada dua remaja hilang akibat arus deras di Penampang ditemukan

Penampang: Seorang daripada mangsa yang dilaporkan hilang selepas dihanyutkan arus deras di Sungai Kampung Pogunon, sejak semalam, ditemukan lemas di Sungai Moyog Kampung Pagansakan...

SPRM akan siasat individu terima dana UKSB termasuk Muhyiddin Yassin

SPRM dalam kenyataan berkata, agensi itu juga mengesahkan sudah menerima beberapa aduan terhadap individu terbabit Siasatan yang akan dijalankan mengikut bidang kuasa yang...

Artis versetile, Adibah Noor meninggal dunia

Ramai peminat masih tidak dapat menerima kenyataan pemergian artis versatile Adibah Nor. Media sosial di penuhi dengan berita pemergian beliau. Berita awal mengenai pemergian Allahyarham...

2 remaja maut motosikal bertembung kereta di Kalumpang

HULU SELANGOR: Dua remaja lelaki maut selepas motosikal dinaiki mereka, bertembung sebuah kereta di Kilometer 75 Jalan Kuala Lumpur-Ipoh dekat Taman Keliang, Kalumpang di...

MENARIK