[VIDEO] SAR seorang lagi kanak-kanak dikhuatiri lemas di Ukay Perdana disambung - pakdin.my

Operasi mencari dan menyelamat (SAR) seorang lagi kanak-kanak lelaki yang dikhuatiri lemas selepas terjatuh ke dalam longkang di Jalan Ukay Perdana, Ukay Perdana di sini disambung semula 8 pagi ini.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor Datuk Norazam Khamis ketika dihubungi memaklumkan pencarian akan difokuskan di sekitar kawasan mangsa, Muhammad Riqullah Mohd Shafie, 10, dipercayai terjatuh sehingga ke kawasan tebing Sungai Kemensah.

Petang semalam, seorang kanak-kanak lelaki dikenali Wan Muhammad Ammar Wan Mohd Noor Hafizan berusia lapan tahun ditemukan lemas dipercayai hanyut dalam longkang di jalan berkenaan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya ACP Mohamad Farouk Eshak berkata ibu bapa kepada kedua-dua mangsa akan disiasat mengikut Seksyen 31(1) Akta Kanak-kanak 2001 kerana pengabaian terhadap kanak-kanak.

Beliau berkata kejadian itu dipercayai berlaku ketika dua kanak-kanak itu sedang bermain air di kawasan longkang terbabit sebelum tergelincir dan dihanyutkan arus.

Jangan lupa subscribe

“Kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut dan polis menasihatkan ibu bapa agar sentiasa memerhatikan anak-anak dengan tidak membiarkan mereka bermain tanpa pengawasan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

UTAMABERITA SAR seorang lagi kanak-kanak dikhuatiri lemas di Ukay Perdana disambung

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium