Maybank: 158088200693
PayPal: [email protected]

Bekas pegawai tentera ditahan kerana mengeksploitasi gadis bawah umur di bar karaoke - pakdin.my

Bekas pegawai tentera ditahan kerana mengeksploitasi gadis bawah umur di bar karaoke - pakdin.my

Seorang pesara pegawai tentera telah ditangkap oleh Bahagian Pencegah Jenayah (CSD) Thailand kerana menjalankan bar karaoke di mana dia didakwa mengeksploitasi gadis bawah umur. Bekas leftenan itu, yang hanya dikenali sebagai Ratwut berusia 59 tahun, telah ditahan awal hari ini di salah sebuah pusat hiburan milik beliau di wilayah selatan Chumphon.

Ratwut, juga dikenali sebagai “Uncle Odd,” dituduh mengaut keuntungan daripada mengeksploitasi kanak-kanak, dengan dakwaan menyatakan dia memikat gadis bawah umur untuk berkelakuan tidak wajar untuk memenuhi kehendak pelanggannya. Pegawai CSD membuat tangkapan di bar karaoke di Ban Na, di mana Ratwut didakwa menggaji kanak-kanak perempuan di bawah umur 18 tahun untuk berhibur dan minum bersama pelanggan.

Operasi haram itu berselindung di sebalik sebuah bar biasa, dengan harga antara 2,500 hingga 4,600 baht setiap kunjungan. Ratwut dilaporkan akan memotong 500 baht daripada setiap transaksi sebagai komisennya kerana mengeksploitasi gadis bawah umur.

Operasi pembongkaran eksploitasi telah dirancang berikutan maklumat yang diterima. Selepas mengesahkan kegiatan terlarang itu, pegawai telah campur tangan, menahan Ratwut dan menyelamatkan dua lagi gadis bawah umur yang didakwa dieksploitasi dari premis itu.

Semasa disoal siasat, Ratwut dilaporkan mengaku atas tuduhan itu. Selain itu, seorang gadis berusia 17 tahun yang diselamatkan dari bar juga memberi keterangan bahawa Ratwut telah membawanya tidur dengannya dua kali. Dia menambah bahawa dia telah merakamnya secara rahsia semasa melakukan perbuatann tersebut, menggunakan rakaman itu kemudian untuk memeras ugutnya untuk terus mengeksploitasi gadis itu, memastikan dia terperangkap dalam perdagangan seks.

BACA juga:

Gadis-gadis yang diselamatkan diletakkan dalam jagaan pekerja sosial, manakala CSD terus melengkapkan kesnya terhadap Ratwut, memastikan keadilan bagi mangsa eksploitasi kejam ini.

Berkaitan

Mesti baca