Bekas juruterbang, rakan sejenayah ditangkap kerana merakam perbuatan seks dan menyiarkan klip dalam talian - pakdin.my

Seorang bekas juruterbang dan seorang lagi lelaki telah ditangkap di Bangkok dan Chanthaburi kerana didakwa memikat wanita untuk melakukan hubungan seks dan kemudiannya menyiarkan klip video seks daripada pelanggan dalam kumpulan sembang dalam talian berbayar.

Tangkapan itu dibuat pada Khamis 11 Mei 2023 oleh sepasukan polis dari Biro Siasatan Jenayah Siber (CCIB), yang menyerbu dua lokasi sekitar jam 6 pagi.

Dalam operasi pertama, mereka menggeledah sebuah rumah di taman perumahan Sammakorn di Soi Ramkhamhaeng 112 di daerah Saphan Sung, Bangkok, dan menahan seorang lelaki yang hanya dikenali sebagai Phattharawit, bekas juruterbang.

Dalam serbuan kedua, seorang lagi lelaki yang hanya dikenali sebagai Atthaphol telah ditahan di sebuah rumah di daerah Muang di Chanthaburi.

VIDEO berkaitan:

Jangan lupa subscribe

Kedua-dua lelaki dikehendaki di bawah waran tangkap yang dikeluarkan oleh Mahkamah Jenayah pada hari Rabu kerana perlakuan tidak senonoh, memfitnah melalui iklan, dan memasukkan data tidak senonoh ke dalam sistem komputer. Pasukan polis merampas komputer riba, telefon bimbit dan pemacu cakera keras daripada mereka.

Operasi itu diketuai oleh Pol Lt Jen Worawat Watnakhonbancha, pesuruhjaya CCIB, berikutan aduan seorang mangsa terhadap Phattharawit, yang dikenalinya melalui Instagram, Facebook dan platform media sosial lain.

Menurut mangsa, Phattharawit telah mencipta profil seorang juruterbang syarikat penerbangan di media sosial. Selepas mereka berbual dalam talian dan menjadi rapat, lelaki itu didakwa mengajaknya ke bilik hotel melakukan hubungan seks. Kemudian, mangsa mendapati video tidak senonoh melibatkan dia disiarkan di media sosial VK dan platform lain. Akaun Facebook dan Instagramnya juga diletakkan di platform media sosial tersebut.

Polis CCIB memulakan siasatan dan mendapati kedua-dua suspek telah menyiarkan klip tersebut, yang membawa kepada penahanan mereka.

Menurut penyiasatan CCIB, Phattharawit telah menyewa bilik di sebuah hotel di daerah Ratchathewi Bangkok sebanyak 13 kali pada tahun lepas untuk memperdaya wanita supaya melakukan hubungan seks dengannya dan merakam video aksi seksual mereka.

Pada 2021, bekas juruterbang itu telah menyewa bilik tujuh kali di hotel yang sama. Siasatan mendapati dia didakwa telah merakam video aksi seks dengan wanita muda yang menarik dan membuka keahlian untuk orang yang ingin melihat klip tersebut melalui kumpulan sembang di media sosial. Selepas meneliti klip tersebut, penyiasat CCIB mendapati 29 wanita telah menjadi mangsanya.

Rekod jenayah menunjukkan bahawa Phattharawit sebelum ini telah didakwa atas kesalahan yang sama di balai polis Samrong Nua di Samut Prakan, dan seorang lagi mangsa memfailkan aduan terhadapnya di balai polis Khok Kham di daerah Bung Kum Bangkok.

Semasa penahanan, Encik Phatthawarit memberitahu pegawai bahawa dia pernah bekerja sebagai juruterbang untuk syarikat penerbangan terkenal Thailand dan bahawa dia telah lulus dengan ijazah dalam kejuruteraan perlombongan dari Universiti Chiang Mai.

BACA juga:

UTAMADUNIABekas juruterbang, rakan sejenayah ditangkap kerana merakam perbuatan seks dan menyiarkan klip...

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium