Mahathir Kata berita dari Sarawak Report mengenai penahanan Jho Low palsu – Daim pula adakan mesyuarat sulit bersama Jho Low di China melakukan konspirasi terhadap Najib - pakdin.my

#PendakwaanBerpilih #KonspirasiMahathir #RuleOfLaw #MahathirBapakPenyamunNegara

Clare Rewcastle Brown dari Sarawak Report tidak sepatutnya mengeluarkan berita bahawa Jho Low telah ditahan atau ditangkap di China sementara menunggu lawatan Tun Dr Mahathir Mohamad ke negara itu bulan depan. Dan inilah sebab mengapa Mahathir yang sangat kecewa dan mengatakan laporan Sarawak Report bahawa Jho Low telah ditangkap di China adalah berita palsu.

Tun Daim Zainuddin sepatutnya mengadakan pertemuan rahsia dengan Jho Low dan kerana beliau berada di China mereka bersetuju untuk bertemu. Mungkin Clare tidak terlalu gembira dengan pertemuan Daim dan Jho Low dan itulah sebabnya dia mensabotaj perkara itu dengan mengeluarkan berita palsu Jho Low akan ditangkap di China.

- Advertisement -

Mahathir dan Daim mahu membuat perjanjian dengan Jho Low. Sekiranya dia sanggup menjadi ‘saksi bagi pihak kerajaan’ dan membantu mengenakan Najib Tun Razak, maka Jho Low akan diberi imuniti daripada pendakwaan dan mungkin dapat menyimpan sebahagian besar wang yang dicuri.

Mungkin dia hanya perlu mengembalikan sebahagian kecil daripada apa yang dia curi untuk memberi gambaran bahawa perjanjian itu memberi faedah kepada pembayar cukai Malaysia.

Clare sangst sedih apabila Taib Mahmud dari Sarawak tekah dibebaskan. Sekiranya Jho Low juga dibersihkan maka semua cerita Sarawak Report selama bertahun-tahun sebelum ini akan menjadi tidak betul. Jika apa yang dikatakan Laporan Sarawak adalah benar maka mengapa Taib Mahmud dan Jho Low tidak dipenjarakan?

Masalahnya ialah kerajaan tidak ada apa-apa tuduhan terhadap Najib selain daripada tuduhan membabitkan RM42 juta wang SRC International. Selama empat tahun mereka telah membuat fitnah bahawa Najib mencuri RM42 bilion wang 1MDB tetapi akhirnya mereka hanya boleh mendakwa ialah RM42 juta dan bukan RM42 bilion. Walau bagaimanapun, jika mereka boleh berkonspirasi dengan Jho Low untuk memberi keterangan terhadap Najib maka mereka akan mempunyai lebih banyak tekanan terhadap Najib. Tetapi Jho Low perlu dibebaskan.

…………………
‘MAHATHIR ANGGAP LAPORAN JHO LOW DITAHAN BERITA PALSU’

PETALING JAYA, 20 Julai — Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan laporan berkaitan penahanan jutawan Low Taek Jho sebagai berita palsu.

Perdana menteri berkata beliau tidak menerima maklumat mengenai tangkapan suspek 1Malaysia Development Berhad (1MDB), lebih dikenali sebagai Jho Low.

“Saya tidak ada menerima apa-apa maklumat. Saya percaya laporan penahanan itu adalah salah satu berita palsu,” katanya pada sidang media di ibu pejabat Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) di sini, hari ini.

https://www.projekmm.com/s/1654398/mahathir-anggap-laporan-jho-low-ditahan-berita-palsu

…………………
JHO LOW ARRESTED IN CHINA, SAYS SARAWAK REPORT

JHO LOW ARRESTED IN CHINA, SAYS SARAWAK REPORT

“Indeed, earlier today, a Hong Kong radio station reported that Jho Low had most recently fled back from Hong Kong into China, where it claimed he has now been detained pending Dr Mahathir’s visit next month.”

http://www.malaysia-today.net/2018/07/19/jho-low-arrested-in-china-says-sarawak-report/

…………………
Rujukan:
https://pakdin.my/tuduhan-sarawak-report-clare-rewcastle-brown-terhadap-taib-mahmud-bohong/

https://pakdin.my/tag/jho-low

https://pakdin.my/tag/sarawak-report

UTAMAEDITORIAL1MDBMahathir Kata berita dari Sarawak Report mengenai penahanan Jho Low palsu -...

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium