SESETENGAH PELANGGAN CELCOM DI SEMENANJUNG MALAYSIA MENGALAMI MASALAH PANGGILAN DAN SMS

0
34

Sebahagian pelanggan Celcom mungkin menghadapi kesukaran dari segi membuat panggilan dan menghantar SMS pada masa ini. Menariknya, masalah panggilan dan SMS yang dialamai pelanggan ini mengalami agak berbeza daripada biasa.

Menurut kenyataan beberapa orang pelanggan tentang masalah ini hari ini, beliau tidak dapat menerima panggilan ketika ia disambungkan kepada rangkaian 4G Celcom dan perlu beralih menetapkan kepada 3G sebagai penyelesaian. Pada pelanggan yang lain pula, dia akan hanya dapat menerima SMS apabila dia berada pada rangkaian 4G tetapi tidak pada 3G.

Kami diberitahu secara rasmi, rangkaian Celcom berfungsi seperti biasa pada masa itu. Keadaan berubah hari ini walaupun Celcom kini telah meletakkan mesej yang telah siap dirakam untuk pelanggan yang menghubungi pusat perkhidmatan pelanggan:

“You may experience difficulties in making or receiving calls at some areas in Semenanjung Malaysia for a short while. We apologize for the inconvenience caused.”

Maklumat awal yang kami terima daripada Celcom adalah bahawa isu ini agak terpencil kerana ia berlaku kepada sekumpulan kecil pelanggan. Walau bagaimanapun, syarikat telekomunikasi yang sedang berusaha untuk memperbaiki secepat yang mungkin.

20170119-celcom-call-sms

Loading...

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here