30.8 C
Kuala Lumpur
Friday, October 23, 2020

UMNO perlu kuasai media baru untuk tangkis fitnah

KUALA LUMPUR, 15 Ogos (Bernama) — Anggota Umno perlu menguasai kemahiran dalam dunia siber terutama berkaitan media baru bagi menangkis secara efektif segala tohmahan dan fitnah pihak tertentu terhadap parti itu dan kerajaan, kata Ketua Penerangan Umno Datuk Ahmad Maslan.

Beliau berkata kemahiran seperti itu amat penting bagi mengubah sebarang persepsi negatif masyarakat terhadap Umno dan kerajaan yang cuba dibawa pihak tertentu menerusi media baru.

“Kalau kita tidak menguasainya kita akan tertinggal kerana orang muda akan membaca apa yang ditulis,” katanya selepas menghadiri wacana politik bertajuk “Pembentukan Persepsi Politik” anjuran Jabatan Penerangan Umno di sini Isnin.

Ahmad, yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, berkata kerajaan memandang serius terhadap persepsi negatif masyarakat terhadap setiap tindakan kerajaan dan sentiasa mengambil tindakan untuk memperbetulkan.

Mengenai wacana politik itu, beliau berkata ia merupakan satu pembaharuan yang dibawa oleh Umno bagi meningkatkan pengetahuan anggotanya dalam pelbagai bidang politik menerusi pembentangan idea oleh pakar-pakar.

Datuk Ahmad Maslan: Pemimpin UMNO juga kena rajin luangkan masa bertemu dengan blogger UMNO untuk mereka dapatkan input. Jangan pandang blogger UMNO atau yang bersimpati dgn UMNO sebagai blogger lekeh.

Soalan dari saya “Adakah Penerangan UMNO Malaysia menyediakan pengkalan data (database) blogger UMNO atau yang bersimpati/pro UMNO?”


Berita Berkaitan

Jumpa mayat reput di belakang kuil

Taiping: Mayat reput ditemui penduduk di kawasan semak belakang kuil di Taman Zenith, di...

Dah memang cara Mahathir dari dulu, Najib beritahu Ram Karpal

Ahli Parlimen DAP Ramkarpal kata dia kesal pernah kerjasama dengan Tun Mahathir. Ramkarpal juga dakwa...

Polis tahan 31 individu berhibur dalam parti tertutup

ISKANDAR PUTERI: Polis menahan 31 individu dipercayai mengadakan parti tertutup di dua kediaman dalam...

Najib sindir MB Selangor rakam gambar hidu botol dan ‘up’ di FB

Ahli parlimen Pekan, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak melemparkan kritikan pedas terhadap...

Komen

..

Dah memang cara Mahathir dari dulu, Najib beritahu Ram Karpal

Ahli Parlimen DAP Ramkarpal kata dia kesal pernah kerjasama dengan Tun Mahathir. Ramkarpal juga dakwa Tun Mahathir telah musnahkan sistem kehakiman untuk penjarakan ramai orang...
993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,359PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan