26.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 16, 2021

[VIDEO] SELEPAS KATA BR1M RASUAH, JEMAAH HAJI 1MDB PULA DIFATWAKAN HARAM

Selepas menuduh Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) sebagai rasuah, bekas perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad telah membuat tuduhan baru iaitu semua umat Islam yang melaksanakan ibadah Haji melalui Program Khas Haji Yayasan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) tidak akan mendapat Haji yang mabrur.

Ini kerana, katanya, duit untuk menghantar jemaah haji terbabit adalah haram dan kononnya dicuri oleh Datuk Seri Najib Tun Razak.

Perkara berkenaan terkandung dalam ucapannya pada satu ceramah di Taman Wira Mergong, Alor Star baru-baru ini.

Lihat video ini :


Bagi jemaah Haji yang dihantar oleh 1MDB ini, ia merupakan satu penghinaan dan paling mengejutkan ialah keberanian Mahathir untuk mengeluarkan fatwa seumpama itu. Perkara melibatkan ibadah jangan dibuat main. Mabrur atau tidak Haji seseorang itu, ia ditentukan oleh Allah yang maha esa, bukannya Mahathir.

Pada saat usianya sudah lebih 90 tahun, Mahathir kini mengeluarkan kenyataan yang semakin pelik dan menjelikkan, bukan sahaja menghina malah menghiris hati orang ramai.

Hakikatnya, mereka yang berpeluang mengerjakan haji melalui 1MDB ini merupakan sesuatu yang dinantikan kerana bukan semua orang dapat ke tanah suci, seperti Mahathir.

Dengan usia yang semakin tua, beliau kini seolah-olah sudah nyanyuk. Sepatutnya Mahathir mendengar sahaja nasihat daripada Mufti Perak, Tan Sri Dr Harussani Zakaria supaya menggunakan baki usia yang ada untuk memperbaiki dan meningkatkan amalan seharian.

Beliau juga dinasihatkan Harussani supaya menghentikan sebarang tindakan yang boleh menimbulkan kemarahan orang ramai.

Bukan sahaja Harussani, malah Nik Abduh Nik Abdul Aziz juga menasihatkan agar Mahathir kembali ke tikar sejadah, pergi ke Mekah atau banyak belajar agama daripada kembali ke dunia politik.

Ini kerana Mahathir sering melontarkan pandangan ikut sesuka hati tanpa melihat kelakuannya sewaktu memerintah.

Nasihat ini diberikan kerana sejak kebelakangan ini, selepas bergabung dengan pembangkang, Mahathir sering membuat dakwaan yang tidak benar dan semakin merapu.

Boleh dikatakan setiap kenyataan yang dikeluarkannya bukan sahaja menghina malah membangkitkan kemarahan ramai.

Ada sahaja yang tidak kena di matanya.

Semalam, dalam satu catatan di blognya, Mahathir mendakwa penyangak telah memerintah negara ini dan mendakwa segala cara untuk melucutkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak daripada terus berkuasa telah disekat.

Bila masa semua itu disekat? Tiada siapa yang menyekat Mahathir ketika beliau keluar UMNO, melancarkan deklarasi Mahathir bagi mengutip sejuta tandatangan untuk menggulingkan Najib, menggunakan media asing untuk memburukkan imej Najib dan menyertai perhimpunan Bersih dan menubuhkan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM).

Realitinya semua rancangan Mahathir itu tidak mendapat sambutan dan ditolak oleh rakyat, bukannya disekat oleh Najib. Malahan Najib sendiri tenang sahaja ketika diserang oleh Mahathir dan ini agaknya yang membuatkan Mahathir marahkan Najib.


Jika dilihat kepada serangan demi serangan yang dilakukan itu, sudah pasti orang lain akan terduduk tetapi berbeza dengan Najib yang masih tenang dan menjalankan tugasnya seperti biasa.

Itulah sebenarnya yang membangkitkan kemarahan Mahathir. Agaknya beliau sudah ketandusan idea bagaimana untuk menggulingkan Najib lagi?

Apatah lagi pilihan raya umum semakin hampir dan Mahathir sudah kesuntukan masa untuk mengatur serangan yang lain.

Mahathir sudah semakin karut dan merapu yang bukan bukan. Tuduh BR1M rasuah, tuduh jemaah haji 1MDB haram. Semuanya Mahathir buat kerana mahu kuasa untuk anak dia dan kayakan kroni.

Berita Berkaitan

Komen

 1. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

 2. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

 3. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

 4. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

 5. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

 6. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

  • SUMBER 1Mdb dari pinjaman bank,kalau tgk 1mdb banyak melabur dlm sektor hartanah dan minyak . takkan tu pun takleh nak google cari.zaman tun pun kerajaan hantar jemaah haji pakai duit sponsor dari Glc apasal takmau pertikai?

 7. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

  • SUMBER 1Mdb dari pinjaman bank,kalau tgk 1mdb banyak melabur dlm sektor hartanah dan minyak . takkan tu pun takleh nak google cari.zaman tun pun kerajaan hantar jemaah haji pakai duit sponsor dari Glc apasal takmau pertikai?

 8. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

 9. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

 10. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

 11. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

 12. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

 13. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

  • SUMBER 1Mdb dari pinjaman bank,kalau tgk 1mdb banyak melabur dlm sektor hartanah dan minyak . takkan tu pun takleh nak google cari.zaman tun pun kerajaan hantar jemaah haji pakai duit sponsor dari Glc apasal takmau pertikai?

 14. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

 15. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

 16. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

 17. Sumber yang haram bermakna apa saja yg berkaitan amalan baik tidak diterima. Itu yg dimaksudkan Tun. Tanya lah Ulamak saentoro dunia pun itu lah jawapan yg diberikan. Soalnya sekarang 1MDB mendapat sumber mana? untuk menaja. Berniaga tak ada, rugi pasti. Jadi buka lah minda untuk berfikir jgn dok berbahas yg nampak kejahilan dan kebodohan sendiri. Tegur dan kritik secara berhemah bukan membabi buta. Akibatnya Umno sendiri yg terpaksa menanggung ekoran dari kebodohan ahli yg mengkritik.

  • SUMBER 1Mdb dari pinjaman bank,kalau tgk 1mdb banyak melabur dlm sektor hartanah dan minyak . takkan tu pun takleh nak google cari.zaman tun pun kerajaan hantar jemaah haji pakai duit sponsor dari Glc apasal takmau pertikai?

  • Makan pun harus cari makanan yang halal dari sumber yang halal…jangan adanya rasa was-was…begitu juga rezeki Allah… kita boleh jadi kaya dengan menternak babi tetapi tak halal… begitu juga dengan rezeki lain harus diteliti sumbernya jangan adanya unsur-unsur rasuah dan riak..

  • Sdr Harun
   Minta maaf. Perbuatan Kutty bukan kritik.Kritik memberi pandangan yg baik untuk menyarltu padukan bangsa dan ugama. Adakah ini kritik mengatakan orang pergi keMekah tajaan 1MDB haram. Cuba memberi perincian dan pencerahan tajaan ini haram.
   Sebenarnya tujuan jilake Kutty ialah kianat. Memecah umat Islam dan orang Melayu. Ini ialah fitnah.
   Jadi Umno duduk diam dan terima tohman dan fitnah? Kutty ialah FASIK.
   Itu kritik saya…

  • Sblm nk tentukn halal haram org lain suh madey tentu kn apa yg masuk tekak dia tu drp sumber yg halal x? Baru la madey xde duk meroyan xtentu hala mcm hidup xberkat je..dh tua2 duk menyalak lagi tabur fitnah sana sini..xtakut mati ke? Huh..

  • Saudara Amri. Saya berasa pelik awak yg simpan bodoh tu ke anak cucu. Awak faham ke maksud memberi pandangan dengan fitnah. Awak baca betul2 statement tidak ada satu yg saya fitnah. Saya cuma bertanya dan memberi pandangan mengenai sumber yg diperolehi. Itu pun tak tahu nak bezakan macam mana awak nak komen statement orang lain. Kalau awak pandai awak beritahulah berapa 1MDB untung dan berapa hutang yg ditanggung. Statement saudara sebegini lah yang membuat rakyat makan benci kepada Umno. Awak sebenarnya tidak langsung membantu dalam memperkasakan Umno itu sendiri. Sebelum komen persiapkan semua data dan fakta barulah nampak cerdik. Ikut cara Rafizi setiap statement diberikan fakta dan data termasuk Auta. Saya memang tidak suka kepada Rafizi tetapi saya harus akui dia sekarang amat pandai mengambil peluang dari kelemahan Key Board Warrior seperti anda. Terima Kasih kerana sudi membacanya.

 18. Kalau Tun M kata 1mdb taja haji pakai duit haram kenapa dia dan anak anaknya yang sangat kaya raya tidak menaja . Apa guna harta yang banyak kalau tidak digunakan untuk beramal jariah. Kalau duit 1mdb haram tahun depan saya harap parti Bersatu ambil alih tugas menaja jemaah haji.

 19. Kalau Tun M kata 1mdb taja haji pakai duit haram kenapa dia dan anak anaknya yang sangat kaya raya tidak menaja . Apa guna harta yang banyak kalau tidak digunakan untuk beramal jariah. Kalau duit 1mdb haram tahun depan saya harap parti Bersatu ambil alih tugas menaja jemaah haji.

 20. Kalau Tun M kata 1mdb taja haji pakai duit haram kenapa dia dan anak anaknya yang sangat kaya raya tidak menaja . Apa guna harta yang banyak kalau tidak digunakan untuk beramal jariah. Kalau duit 1mdb haram tahun depan saya harap parti Bersatu ambil alih tugas menaja jemaah haji.

 21. Kalau Tun M kata 1mdb taja haji pakai duit haram kenapa dia dan anak anaknya yang sangat kaya raya tidak menaja . Apa guna harta yang banyak kalau tidak digunakan untuk beramal jariah. Kalau duit 1mdb haram tahun depan saya harap parti Bersatu ambil alih tugas menaja jemaah haji.

 22. Sebnr setiap agensi yg melibatkn kewangan d malaysia tak kira lh bnk2 kwsp pnb asb th 1mdb khazanah nasional bnk negara ada majlis fatwa yg menjaganya…contoh TH duit yg d laburkn mesti menerima kelulusan majlis fatwa ada kh dia mengikut syarat2 syariah…jdi tidak akn ada timbul prasangka d kemudian hari…

 23. Sejak bila Dr ayam jadi Doktor Fatwa Islam. Duit rakyat yg diberi kpd anak2nya dan kroni2 nya tu yang harammm.
  Jangan peduli Banglong Najib. Nabi Muhammad s.a.w. pun dibaling dengan batu bila buat baik di Taif.
  Jangan jangan mahathir ni keturunan manusia baling batu kpd Nabi tak?

 24. Sejak bila Dr ayam jadi Doktor Fatwa Islam. Duit rakyat yg diberi kpd anak2nya dan kroni2 nya tu yang harammm.
  Jangan peduli Banglong Najib. Nabi Muhammad s.a.w. pun dibaling dengan batu bila buat baik di Taif.
  Jangan jangan mahathir ni keturunan manusia baling batu kpd Nabi tak?

 25. Sejak bila Dr ayam jadi Doktor Fatwa Islam. Duit rakyat yg diberi kpd anak2nya dan kroni2 nya tu yang harammm.
  Jangan peduli Banglong Najib. Nabi Muhammad s.a.w. pun dibaling dengan batu bila buat baik di Taif.
  Jangan jangan mahathir ni keturunan manusia baling batu kpd Nabi tak?

 26. Sejak bila Dr ayam jadi Doktor Fatwa Islam. Duit rakyat yg diberi kpd anak2nya dan kroni2 nya tu yang harammm.
  Jangan peduli Banglong Najib. Nabi Muhammad s.a.w. pun dibaling dengan batu bila buat baik di Taif.
  Jangan jangan mahathir ni keturunan manusia baling batu kpd Nabi tak?

 27. Sejak bila Dr ayam jadi Doktor Fatwa Islam. Duit rakyat yg diberi kpd anak2nya dan kroni2 nya tu yang harammm.
  Jangan peduli Banglong Najib. Nabi Muhammad s.a.w. pun dibaling dengan batu bila buat baik di Taif.
  Jangan jangan mahathir ni keturunan manusia baling batu kpd Nabi tak?

 28. Klu lah aku kaya mcm tun aku pasti minta raja arab saudi spy memberi aku menjadi warganegara arab saudi kan dia kenal semua raja2 arab saudi dan beli rmh bersebelahan Mekah dan akan aku habis sisa hidup ku beribadah kepada Allah swt dan lupakan hal dunia selamanya utk mengakhiri sisa2 hidup ku amin amin amin semoga aku mendapat peluang kermh mu Ya Allah

 29. Klu lah aku kaya mcm tun aku pasti minta raja arab saudi spy memberi aku menjadi warganegara arab saudi kan dia kenal semua raja2 arab saudi dan beli rmh bersebelahan Mekah dan akan aku habis sisa hidup ku beribadah kepada Allah swt dan lupakan hal dunia selamanya utk mengakhiri sisa2 hidup ku amin amin amin semoga aku mendapat peluang kermh mu Ya Allah

 30. Klu lah aku kaya mcm tun aku pasti minta raja arab saudi spy memberi aku menjadi warganegara arab saudi kan dia kenal semua raja2 arab saudi dan beli rmh bersebelahan Mekah dan akan aku habis sisa hidup ku beribadah kepada Allah swt dan lupakan hal dunia selamanya utk mengakhiri sisa2 hidup ku amin amin amin semoga aku mendapat peluang kermh mu Ya Allah

 31. Klu lah aku kaya mcm tun aku pasti minta raja arab saudi spy memberi aku menjadi warganegara arab saudi kan dia kenal semua raja2 arab saudi dan beli rmh bersebelahan Mekah dan akan aku habis sisa hidup ku beribadah kepada Allah swt dan lupakan hal dunia selamanya utk mengakhiri sisa2 hidup ku amin amin amin semoga aku mendapat peluang kermh mu Ya Allah

 32. Klu lah aku kaya mcm tun aku pasti minta raja arab saudi spy memberi aku menjadi warganegara arab saudi kan dia kenal semua raja2 arab saudi dan beli rmh bersebelahan Mekah dan akan aku habis sisa hidup ku beribadah kepada Allah swt dan lupakan hal dunia selamanya utk mengakhiri sisa2 hidup ku amin amin amin semoga aku mendapat peluang kermh mu Ya Allah

 33. Klu lah aku kaya mcm tun aku pasti minta raja arab saudi spy memberi aku menjadi warganegara arab saudi kan dia kenal semua raja2 arab saudi dan beli rmh bersebelahan Mekah dan akan aku habis sisa hidup ku beribadah kepada Allah swt dan lupakan hal dunia selamanya utk mengakhiri sisa2 hidup ku amin amin amin semoga aku mendapat peluang kermh mu Ya Allah

 34. Masa memerìntah dah lah xmembantu rakyat……sapu bersih harta rakyat masuk kocek anak beranak dn menjadi org no 1 kaya diMalaysia, skang ni org lain perintah kata Brim rasuahlah…hj haram lah.. siapa awak nak pertikaikn…dia amek duit rakyat bagi rakyat bukan macam madey amek duit rakyat masuk kocek sendiri langsung zbagi rakyat

 35. Masa memerìntah dah lah xmembantu rakyat……sapu bersih harta rakyat masuk kocek anak beranak dn menjadi org no 1 kaya diMalaysia, skang ni org lain perintah kata Brim rasuahlah…hj haram lah.. siapa awak nak pertikaikn…dia amek duit rakyat bagi rakyat bukan macam madey amek duit rakyat masuk kocek sendiri langsung zbagi rakyat

 36. Tun dah kenyang makan duit rakyat anak2 dah kaya apa susah tu sebab dia bolih cakap bukan2 bukan kata pergi hj yg di taja olih umno pas ni kerja dgn kerajaan pon dia kata makan duit haram aku rasa tak spat bertaubat org tua nyanyuk ni kubur kata mari buat contoh macam abdullah ahmad badawi senyap je

 37. Tun dah kenyang makan duit rakyat anak2 dah kaya apa susah tu sebab dia bolih cakap bukan2 bukan kata pergi hj yg di taja olih umno pas ni kerja dgn kerajaan pon dia kata makan duit haram aku rasa tak spat bertaubat org tua nyanyuk ni kubur kata mari buat contoh macam abdullah ahmad badawi senyap je

 38. Tun dah kenyang makan duit rakyat anak2 dah kaya apa susah tu sebab dia bolih cakap bukan2 bukan kata pergi hj yg di taja olih umno pas ni kerja dgn kerajaan pon dia kata makan duit haram aku rasa tak spat bertaubat org tua nyanyuk ni kubur kata mari buat contoh macam abdullah ahmad badawi senyap je

 39. Tun dah kenyang makan duit rakyat anak2 dah kaya apa susah tu sebab dia bolih cakap bukan2 bukan kata pergi hj yg di taja olih umno pas ni kerja dgn kerajaan pon dia kata makan duit haram aku rasa tak spat bertaubat org tua nyanyuk ni kubur kata mari buat contoh macam abdullah ahmad badawi senyap je

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.