25.2 C
Kuala Lumpur
Thursday, September 24, 2020

VIRAL: Tikus tahan pedas dalam timbunan cili kering

KUALA LUMPUR: Heboh hari ini di media sosial di mana seorang pengguna Facebook dengan nama Winnie Tan telah memuat naik gambar bekas cili kering yang di dalamnya kelihatan beberapa ekor tikus.

Status bergambar yang kemudian dimuat naik ke laman Facebook John Nenen itu telah dikongsi lebih 2,568 kali sejak dimuat naik pada kira-kira pukul 9 pagi tadi.

Status berkenaan menerima 651 komen di mana salah seorang pengguna Facebook, Omar Sharif menyatakan “Report polis ke, fomca ke.. Kena kencing tikus boleh maut ni.” manakala Juwita Mattasan pula berkata “Xkan nie….xde Kje tikus nak dok Kat cili tu….xtebakar badan tikus tu…pegang cili kering pun terase pedas.. .pembohong.”

Melalui laman Facebook itu, ia mendakwa tikus berkenaan bersarang dalam bekas cili kering di sebuah pasaraya terkemuka di Kuala Terengganu dan menurut John Nenen, Winnie Tan mendakwa terdapat kira-kira 10 ekor tikus dalam bekas berkenaan.

20161017-tikus-dalam-cili-kering

Berita Berkaitan

Istana Negara sahkan majlis menghadap Anwar ditangguh

Istana Negara mengesahkan majlis menghadap Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim...

Zahid Hamidi tunggu keputusan kedua ujian Covid-19 – Perbicaan tunda Isnin

PAGI ini sepatutnya prosiding sambung bicara kes membabitkan bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri...

Saman atas pengampunan Anwar boleh diteruskan

Mahkamah Tinggi hari ini menolak permohonan kerajaan dan Anwar Ibrahim untuk membatalkan tuntutan saman...

Pesawat ringan didakwa terhempas di Tanjung Bungah

GEORGETOWN: Sebuah pesawat ringan dikhuatiri terjunam sebelum terhempas dalam laut berhampiran perairan Tanjung Bunga...

MIC ‘mahu’ kekal bertanding sembilan kerusi Parlimen

MIC mahu kekal bertanding di sembilan kerusi Parlimen pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15)...

#PRNSabah: Rakyat Sabah tidak perlu bantuan walau ekonomi teruk dan pekerjaan tiada dibawah Warisan

Shafie, mari sini duduk sebelah saya. Saya jelaskan satu-satu report card kamu. 1. Tahun lepas saja...

Shahril Hamdan positif Covid-19 selepas pulang dari Sabah

Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan menjadi pemimpin ke-2 parti itu yang disahkan positif Covid-19 minggu ini, selepas pulang dari Sabah. Sumber parti itu pada Isnin...

#PRNSabah: Rakyat Sabah tidak perlu bantuan walau ekonomi teruk dan pekerjaan tiada dibawah Warisan

Shafie, mari sini duduk sebelah saya. Saya jelaskan satu-satu report card kamu. 1. Tahun lepas saja hampir 120,000 rakyat Sabah tiada kerja. Ini gred F! 2. Kadar...

Komen

..

Arkib / Carian

994PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,342PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan