28.9 C
Kuala Lumpur
Thursday, October 1, 2020

Kerajaan Komited Majukan FELDA

06/01/2012 20:25:00

Kerajaan tidak akan sesekali mengkhianati warga Felda dalam usaha melonjakkan kejayaan kedua buat komuniti itu yang disifatkan kelompok paling berjaya di luar bandar.

Tegas Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak, legasi FELDA yang diasaskan Allahyarham bapanya perlu berani meneropong peluang-peluang baru agar kejayaan berterusan terus dikecapi.

Dan usaha penyenaraian Felda Global Ventures Holdings Sendirian Berhad antara lonjakan kedua yang dimaksudkan.

Datuk Seri Mohd Najib siang tadi mengadakan tinjauan mesra rakyat yang pertama bagi tahun ini dan lokasi sulung Hulu Selangor dipilih kerana ada signifikannya.

17 April 2010, kerusi parlimen Hulu Selangor kembali ke pangkuan Barisan Nasional dan atas penghargaan itu selain tinjauan mesra Perdana Menteri juga mahu memastikan segala janji pada pilihan raya kecil itu ditunaikan.

FELDA Gedangsa lokasi bersarapan pagi beliau.

Dan selepas itu di hadapan lebih 3,000 peneroka FELDA termasuk dari FELDA Soeharto dan FELDA Sungai Tengi, komitmen ini dilontarkan.

DATUK SERI MOHD NAJIB TUN RAZAK / PERDANA MENTERI
Apa jua kita mesti percayalah bahawa kerajaan yang telah bangunkan FELDA selama ini yang telah beri 1001 nikmat kepada masyarakat FELDA tidak akan khianati legasi FELDA dan apatah lagi saya tentu tidak akan khianati perjuangan Allahyarham ayahanda saya yang telah bina FELDA dengan susah payah pergorbanan besar yang dilakukan bertahun-tahun dan saya berazam untuk lakukan yang terbaik supaya legasi Tun Razak bukan dalam kenangan sahaja tapi diberi jauh ke hadapan lagi dalam abad 21 sebagai kejayaan yang sesuai dalam zamannya.

Berita Berkaitan

Isu peralihan Kerajaan Pusat? Istana Negara akan keluar kenyataan rasmi petang ini

Istana Negara dijangka akan mengeluarkan satu kenyataan rasmi petang ini. Perkara itu dinyatakan dalam kenyataan...

Jika Saya Menang, Anwar Mungkin Hilang Kerusi PD – Mohd Khairul

Kalau Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri sekali pun, tempohnya tidak lama kerana...

Komen

..

PRN Sabah & Pencapaian Najib – 17 DUN Dilawati, 12 Menang

Datuk Seri Najib Tun Razak berkongsi statistik “kejayaannya” membantu kempen BN dalam Pilihanraya Negeri Sabah yang baru lepas. Daripada...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman sebelum itu, Tun Mahathir akan penjarakan sesiapa yang membangkitkan isu...

Arkib / Carian

993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,348PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan