28.3 C
Kuala Lumpur
Saturday, October 24, 2020

Anwar dijangka menghadap Agong Selasa depan

Ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini berkata, Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah telah memperkenankan untuk beliau menghadap baginda pada Selasa depan (13 Oktober).

Anwar yang juga Presiden PKR dalam satu kenyataan berkata, beliau akan mempersembahkan keterangan lengkap mengenai jumlah majoriti Ahli Parlimen seperti yang dinyatakan sebelum ini, pada majlis menghadap itu.

Katanya beliau bersyukur kepada Allah, kerana Seri Paduka Baginda telah diberi keafiatan daripada kegeringan baru-baru ini.

“Sehubungan itu, saya ingin menjunjung kasih kerana Kebawah Duli Tuanku telah memperkenankan untuk saya mengadap pada hari Selasa, 13 Okt 2020, insha-Allah,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Dalam kenyataan itu, beliau turut berharap rakyat akan terus bertenang serta menghormati peraturan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP).

Pada 23 Sept lalu, Anwar dalam satu sidang media mendakwa beliau mendapat sokongan “kukuh dan meyakinkan” daripada kalangan Ahli Parlimen untuk mengambil alih tampuk pemerintahan negara.

Anwar berkata beliau juga telah mendapat perkenan untuk menghadap Yang di-Pertuan Agong tetapi ditangguhkan berikutan Seri Paduka mendapat rawatan di Institut Jantung Negara. — Bernama


Berita Berkaitan

Jumpa mayat reput di belakang kuil

Taiping: Mayat reput ditemui penduduk di kawasan semak belakang kuil di Taman Zenith, di...

Dah memang cara Mahathir dari dulu, Najib beritahu Ram Karpal

Ahli Parlimen DAP Ramkarpal kata dia kesal pernah kerjasama dengan Tun Mahathir. Ramkarpal juga dakwa...

Polis tahan 31 individu berhibur dalam parti tertutup

ISKANDAR PUTERI: Polis menahan 31 individu dipercayai mengadakan parti tertutup di dua kediaman dalam...

Najib sindir MB Selangor rakam gambar hidu botol dan ‘up’ di FB

Ahli parlimen Pekan, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak melemparkan kritikan pedas terhadap...

Komen

..

Dah memang cara Mahathir dari dulu, Najib beritahu Ram Karpal

Ahli Parlimen DAP Ramkarpal kata dia kesal pernah kerjasama dengan Tun Mahathir. Ramkarpal juga dakwa Tun Mahathir telah musnahkan sistem kehakiman untuk penjarakan ramai orang...
993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,356PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan