Sumbangan untuk membiayai portal ini:
Maybank:
158088200693 PayPal: [email protected]

Sumbangan untuk membiayai portal ini: Maybank: 158088200693 PayPal: [email protected]

Anwar Tak Setuju Bekas Pemimpin UMNO Sertai Kabinet - pakdin.my

Anwar Tak Setuju Bekas Pemimpin UMNO Sertai Kabinet - pakdin.my

Awak bukan bekas pemimpin UMNO ke?
PM-8 tak setuju bekas pemimpin UMNO sertai kabinet, dia cakap tuju pada sapa ye ?

Patut pun PM-7 tak nak serah jawatan kepada dia sebab dia dulu bukan ke bekas pemimpin UMNO?

Betul la PM-7 kata Melayu mudah lupa.

Woiiii Nuar! Ko tu dulu bekas pemimpin UMNO, ko dulu timbalan PM-4.

Dah nyanyuk ke?

😝😝😝

Anwar Tak Setuju Bekas Pemimpin UMNO Sertai Kabinet

(Malaysia Gazette) – Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim memberi isyarat tidak bersetuju jika bekas pemimpin UMNO yang menyertai Parti Pribumi Bersatu (Bersatu) dipelawa menyertai kabinet.

Ahli Parlimen Port Dickson itu menegaskan, kerajaan sedia adalah kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang mempunyai semangat tinggi pakatan tinggi dan berpegang kuat kepada manifesto.

“Ini kerajaan PH, semangat dan manifesto PH. Itu yang lebih utama,” katanya yang mengambil masa agak lama untuk memberi jawapan ketika ditanya wartawan.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas menghadiri Majlis Penganugerahan Pingat Emas kepada Murid-Murid Cemerlang UPSR SJKT Selangor di sini hari ini.

Anwar diminta mengulas nama bekas pemimpin UMNO yang telah menyertai Bersatu, Datuk Seri Mustapa Mohamed disebut antara calon yang sesuai sebagai Menteri Pendidikan baharu menggantikan Dr. Maszlee Malik yang meletak jawatan berkuat kuasa Jumaat lalu.

Ini kerana penganalisis politik berpendapat, Mustapa atau lebih mesra dengan panggilan Tok Pa pernah memegang jawatan menteri pengajian tinggi dan menteri perdagangan antarabangsa dan industri yang memberi nilai tambah kepada Kabinet.

Berkaitan

Mesti baca