Inspektor S. Hare Krishnan dan tiga yang lain mengaku tidak bersalah kes bunuh tahanan - pakdin.my

Inspektor-S-Hare-Krishnan

Inspektor polis S. Hare Krishnan dan tiga anggota yang lain mengaku tidak bersalah di Mahkamah Tinggi di sini hari ini atas pertuduhan membunuh seorang tahanan lokap N. Dharmenderan pada 21 Mei lepas.

Hare Krishnan, 40, bersama tiga yang lain iaitu Sarjan Jaffri Jaafar, 44, Koperal Mohd Nahar Abd Rahman, 45, dan Koperal Mohd Haswadi Zamri Shaari, 32, didakwa melakukan kesalahan itu di Pejabat Siasatan Khas (D9), Tingkat 7, Ibu Pejabat Kontinjen Polis Kuala Lumpur, Jalan Hang Tuah di sini antara 12.20 tengah hari dan 2.50 petang, 21 Mei lepas.

- Advertisement -

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya Jean Sharmila Jesudason memohon kes Hare Krishnan dibicara bersama dengan tiga anggota lain kerana siasatan kes itu dibuat oleh seorang pegawai penyiasat yang sama.

“Ini kerana fakta kes adalah sama dan melibatkan saksi-saksi yang sama manakala tarikh, masa, dan tempat kejadian untuk kedua-dua kes itu juga sama,” katanya.

Jaffri, Mohd Nahar dan Mohd Haswadi sebelum ini didakwa di Mahkamah Majistret atas tuduhan membunuh Dharmenderan pada 5 Jun lepas dan kemudiannya Hare Krishnan turut didakwa terhadap pertuduhan sama pada 30 Julai lalu.

Hakim Kamardin Hashim kemudian memerintahkan kes itu dibicarakan bersama dan menetapkan 6 Nov depan untuk sebutan kes bagi serahan dokumen.

Mahkamah turut menetapkan 17 hingga 28 Feb tahun depan untuk perbicaraan. Hare Krishnan diwakili peguam M. Athimulan, Jaffri diwakili peguam Datuk Hazman Ahmad, peguam Datuk Baljit Singh mewakili Mohd Nahar manakala Mohd Haswadi diwakili peguam Ariff Azami Hussein.

UTAMANASIONALInspektor S. Hare Krishnan dan tiga yang lain mengaku tidak bersalah kes...

Kongsi Berita