Home / :: BLOG :: / Rundingan jemaah menteri masih berjalan dan belum dimuktamadkan – Rafizi Ramli

Rundingan jemaah menteri masih berjalan dan belum dimuktamadkan – Rafizi Ramli

Saya merujuk kepada pengumuman yang dibuat YAB Tun Mahathir Mohamad sebentar tadi mengenai perlantikan tiga portfolio kanan dalam kerajaan iaitu Menteri Kewangan, Menteri Dalam Negeri dan Menteri Pertahanan.

Saya telah ditanya mengenai ketiadaan wakil KEADILAN di dalam mesyuarat dan semasa pengumuman perlantikan.

Saya ingin menjelaskan beberapa perkara yang menjadi latar belakang kepada pengumuman tersebut:

1. KEADILAN beranggapan perbincangan masih berjalan dan pengumuman yang dibuat tidak muktamad; dan

2. Sebarang keputusan mengenai apa-apa perlantikan mestilah dipersetujui secara bersama oleh keempat-empat parti di dalam Pakatan Harapan.

YAB Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad sedang dalam perjalanan untuk berbincang dengan Dato’ Seri Anwar Ibrahim di Hospital Rehabilisasi Cheras mengenai perlantikan-perlantikan ini.

KEADILAN yakin proses rundingan yang mengikuti semangat muafakat akan membantu mengukuhkan kerajaan Pakatan Harapan.

RAFIZI RAMLI
NAIB PRESIDEN KEADILAN

Rujukan:
http://pakdin.my/mahathir-umum-3-menteri-kabinet-utama/

(Visited 14 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

17 comments

  1. Muhammad Amir Mohd Arshad

    harimau tua tengah asah kuku…. tunggu pulak kpn kena tukar atau tak

  2. Rose Nieza

    Shhhhh.. Boleh diam tak..
    Tengah Bincang masalah Negara…

  3. Shah Naz

    Habis…Mahathir announced lge menteri kewangan, takkan tarik balik…
    Hahaha…apa yg melayu tinggal????

  4. Kay Maria

    Mt Sabu G.string dh jdi Menteri Pertahanan,kita tguu siape lg yg bkal jd pak menteri k.

  5. GD Taeyang Goodboy

    Sssssshhhhh…..diam2 sudah. Kita pembangkang mkn pop corn parking tepi wayang baru start ni…..

  6. Wan Rahim

    Kali ini dptlah bawa balik harta luaqnegaranya melalui menteri kewngn kambinghitam lantikkan…madey akn lepaskn dirik slhkn mnteri kewngn jika kes rasuah ini berbngkit nnti…

  7. Mat Jan

    adoi mcm2 ni..lambat la kalau mcm ni minyak nak turun

  8. Sham Bin Hashim Sham

    Mari kita sokong rafizi kasi dia semngat …apa macam otai bn?

  9. Friends Of BN Hulu Selangor

    Diorang bukan bincang, sembang pasal anak siapa paling kaya

  10. Ude Lestiana

    Nk jd pm nk cpt smpi Agong dkate mcm2 pastu nk lntik menteri masih bincang dn bincang..masing2 nk berkuasa dn kementerian…mase sedang bergerak..100 hari meniti hari…rakyat countdown ni…

  11. Aminordn Taharim

    Dah mula berebut kuasa dlm ph…drama dah mula jom tepuk amai amai….ha33xxx

  12. Izack Saujana

    Cerita dah start mari kita tonton ramai

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.