Saturday - July 24, 2021 @ 22:14
BERITANASIONAL#TalamGate2 : Kerajaan Selangor Ambil Alih Hutang Urus Asrama Unisel - @Khalid_Ibrahim

#TalamGate2 : Kerajaan Selangor Ambil Alih Hutang Urus Asrama Unisel – @Khalid_Ibrahim

KUALA SELANGOR: Kerajaan negeri Selangor akan mengambil alih hutang Universiti Selangor (Unisel) dengan sebuah syarikat yang menguruskan asrama universiti itu.

Menteri Besarnya, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang tidak mendedahkan bilakah tindakan itu akan diambil, berkata proses berkenaan mengambil masa.

“Unisel tidak mampu untuk membayar syarikat yang menguruskan asrama kerana peruntukan yang diterima pengambilan pelajar sahaja tidak mencukupi.

“Kerajaan negeri akan mengambil alih menyelesaikan masalah dalam tempoh terdekat,” katanya kepada pemberita di Masjid Nurul Huda, Ahad.

Dilaporkan bahawa beribu-ribu pelajar tidak dibenarkan masuk ke asrama di universiti itu bermula Ahad lalu selepas Unisel gagal menjelaskan bayaran pengurusan kepada syarikat yang menguruskan asrama berkenaan.


MB Selangor akui Unisel tidak mampu bayar hutang JNSB – @Khalid_Ibrahim »

khalid-pru

Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengakui bahawa Universiti Selangor (Unisel) menanggung hutang sejak sekian lama sehingga menjejaskan kemampuan universiti itu untuk membayar tunggakan kos penyelenggaraan dan operasi asrama kepada syarikat Jana Niaga Sdn Bhd (JNSB). Beliau berkata walaupun pelajar membayar yuran pengajian, namun masih tidak mencukupi untuk…

Unisel Berhutang RM15 Juta Dengan Jana Niaga Sdn Bhd – @NohOmar »

unisel_merudum

Universiti Selangor (Unisel) didakwa berhutang hampir RM15 juta dengan Syarikat Jana Niaga Sdn Bhd (JNSB) yang bertanggungjawab membangun dan menguruskan kediaman penuntut di kampus induk universiti itu di Bestari Jaya, Kuala Selangor. Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor Datuk Seri Noh Omar berkata tunggakan bayaran itu melibatkan kos penyelenggaran di…

Berkaitan:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here