29 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 16, 2021

Bekas menteri dan timbalan terdedah Covid-19, berborak lama dengan Pengerusi UDA yang disahkan positif

Pengerusi UDA Holdings Berhad, Datuk Hisham Hamdan telah dikesan positif Covid-19.

Dalam notis dalaman yang dikeluarkan oleh UDA, syarikat itu menasihati mana-mana individu yang berhubungan langsung dengan Hisham supaya menjalani pemeriksaan di klinik kesihatan atau hospital kerajaan berdekatan terutama yang mengalami simptom demam panas, sakit tekak dan lain-lain.

Timbul kebimbangannya ialah Hisham juga sebelum itu dilihat bersama-sama dengan pimpinan baharu kerajaan termasuk Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin baru-baru ini.

Selain itu, bekas Menteri Pembangunan Usahawan, Datuk Seri Mohd. Redzuan Yusof juga dikatakan duduk semeja dan berborak berjam-jam bersama Hisham semasa majlis perpisahan bekas menteri berkenaan pada Khamis lalu.

Turut bersama ketika majlis yang sama ialah timbalannya, Datuk Dr. Hatta Ramli dan barisan pegawai kanan kementerian berkenaan.

Bayangkan selepas itu Mohd. Redzuan dan Hatta bertemu pula dengan orang ramai termasuk rakan-rakan pimpinan, ahli-ahli parti dan wakil media.

Malah Ketua Setiausaha Kementerian Pembangunan Usahawan dan timbalannya dikatakan terpaksa dikuarantin selama 14 hari selepas menjalani ujian saringan semalam.

Terdahulu, Khazanah Nasional Berhad mengesahkan salah seorang kakitangannya telah dijangkiti wabak Covid-19 dan ada kaitan kerana suspek pernah ke Shanghai pada pertengahan Januari lalu.

Kakitangan itu merupakan kes 26, iaitu salah satu daripada empat kes baru penghidap wabak berkenaan.

Bagaimanapun tidak ada bukti menunjukkan kesemua yang terdedah itu dijangkiti Covid-19 tetapi jangan sesekali memandang mudah jangkitan virus berkenaan dan diharap kesemuanya menjalani pemeriksaan pihak berwajib dengan segera.

Rujukan
Pengerusi UDA positif Covid-19

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.