Home / :: BLOG :: / Anak muda Kuantan berpusu-pusu merebut peluang pekerjaan di Malaysia China Kuantan Park (MCKIP)

Anak muda Kuantan berpusu-pusu merebut peluang pekerjaan di Malaysia China Kuantan Park (MCKIP)

Mahathir pernah menghasut rakyat dengan menggelar Malaysia China Kuantan Park (MCKIP) bagi mewujudkan bandar industri berkembar antara Kuantan dan Qinzhou sebagai Tembok Besar China di Malahsia dan kononnya dijadikan kawasan ekslusif dimana rakyat Malaysia dilarang masuk.

Mahathir juga menuduh Malaysia telah dijajah oleh China dan berjanji akan menutup MCKIP setelah mereka memerintah.
http://pakdin.my/mahathir-sembunyi-kebenaran-mckip-qinzhou-industrial-park-berniat-menghasut/

Kenyataannya, ribuan Peluang pekerjaan telah diwujudkan untuk anak muda Kuantan di MCKIP.

Kelmarian anak muda Kuantan membanjiri MCKIP bagi merebut peluang pekerjaan yang ditawarkan oleh MCKIP.

Kerajaan PH pula menyebabkan Ribuan Orang Melayu hilang punca rezeki.. Disaat kita akan sambut Hari Raya tak lama lagi.

Sekarang baru nak nampak kebaikan Dato Seri Najib Razak?

Allah maha adil. ☺☺

Sumber:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1629692137086283&id=770424033013102

Rujukan:
http://pakdin.my/tag/mckip

#HasutanIblisMahaHebat

(Visited 16 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

17 comments

  1. Che Noran Mohd Jelas

    Zaman cyber ni susah belitan nk kekal lama tersimpul…akhirnya terlerai juga

  2. Kay Maria

    sedikit demi sedikit allah bg nampak kemunafikan manusia yg kunonye hebat tu.

  3. Alias Omar

    DSN terbaik, semoga Allah merahmati mu.

  4. Hasni Husin

    Ni semua rakyat china ni..saja je diorg suruh pakai baju kurung dgn tudung…konon2 nk nmpk mcm rakyat malaysia yg dtg nk kerja kat situ….lagi satu fitnah bn nk burukkn kerajaan ph..

  5. Norhelmey Othman

    Dorg g beli beg laaa…………mana ader keje kat ctu… tempat tuh kan dh kene gadai…….kene kincing lagi……hahahahahahahahadamkan pangkah lagi….hahahahahaa

  6. Rockers Jiwang

    mungkin depa ni nanti akan dieksport ke negara china jadi buruh kasaq d sana china dah jajah satu malaysia.Bkn aku kata na.madey yg habaq na.kuang kuang kuang.

  7. Aida Abdul

    Jgn percaya TM memang kaki kelentong & fitnah. Dia ajer betul …. dendam kesumat.

  8. Rockers Jiwang

    Aida Abdul.aje benor nyer.teman idak lerr percaya org tua tu..kuang kuang kuang

  9. Jija Aziz

    Aku hrp kawan aku yg dh block aku kat fb, dapat malu…takpun mohon dia sorok kepala dia dlm baldi..
    sbb dulu dia sebar benda alah ini lah…

  10. Silantra Abadi

    Zaman dia PM4 x ada di hujung jari….silap la zaman la nie nak kincing…

  11. Fida Zaujah Ahmad

    sebenarnya kan kita ni bengang bukan sbb ph x tunaikan manifesto tapi lebih pada menjilat ludah sendiri.
    isu
    1) gst/ tol / minyak – zaman najib bukan main lagi ckp najib naikkan harga barg… blabla.. gst bla.. tol blabla.. minyak bila nak turun, last skli rapiji keluar statement ph masih tggung subsidi minyak 40sen skrg, klu najib mgkin dah jd rm2.60, aik dri pemfitnah dah jd tukg ramal.

    2) ptptn, berdegar2 ckp sebelum pru, cuma gaji 4k shj kena byr, tp knp skrg isu org x mau byr ptptn plak yg keluar? JNGAN X BYR HUTG, ITU WAJIB.. BLABLA.. itu mmg org tau la, tp janji manifesto mana?

    3) brim – rasuah kata Mahathir, last skli, dia pun bg brim. Bg aku brim sgt merugikan negara. satu agihan pendapatan negara yg paling x bijak. ?

    4) isu penggunaan jet kerajaan utk kepentingan peribadi, sebelum ni bukan main lagi kritik najib, rosmah, pakai jet/flight gov, walau urusan rasmi, bising ank bini najib ikut… sekarang?
    sekali lagi… jilat kahak sendiri .

    5) isu kwsp, dlm manifesto x sebut pon kena potong gaji suami.. cuma sebut epf tuk isteri.. bagus la tuh.. tapi knp janji ph, manifesto ph nak libatkan suami plak. bgus lagi simpankan ditabung haji, lagi berkat boleh zakat. aduhaiii.

    6) isu hutg negara – pling kelakar ???, kejap negara tenat, kejap x, klu tenat, xpayahla bg brim… tu namanya nk umpan… ?, atuk nangis lagi.. “lge, cukup x duit kita nk byr brim? ” adeh ingat ni cerita pondok2 k? kang &%¥# caiph ni.. marah.. hahhhahah..

    aku bukan penyokong bn pon, yg salah tetap salah… tp penyokong dedak ph ni… perghhh lagi dasat… asal najib tumbng? maksum btol pemimpin dorg ooiii…

  12. Zaman Rahman

    madey … buang 17,000 org penjawat awam semasa hendak menyambut aidilfitri… mahazalim

  13. Fly High

    Alhamdullilah. Ada peluang pekerjaan. Kena bersangka baik.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.