Anak muda Kuantan berpusu-pusu merebut peluang pekerjaan di Malaysia China Kuantan Park (MCKIP)

Mahathir pernah menghasut rakyat dengan menggelar Malaysia China Kuantan Park (MCKIP) bagi mewujudkan bandar industri berkembar antara Kuantan dan Qinzhou sebagai Tembok Besar China di Malahsia dan kononnya dijadikan kawasan ekslusif dimana rakyat Malaysia dilarang masuk.

Mahathir juga menuduh Malaysia telah dijajah oleh China dan berjanji akan menutup MCKIP setelah mereka memerintah.
https://pakdin.my/mahathir-sembunyi-kebenaran-mckip-qinzhou-industrial-park-berniat-menghasut/

Kenyataannya, ribuan Peluang pekerjaan telah diwujudkan untuk anak muda Kuantan di MCKIP.

Kelmarian anak muda Kuantan membanjiri MCKIP bagi merebut peluang pekerjaan yang ditawarkan oleh MCKIP.

Kerajaan PH pula menyebabkan Ribuan Orang Melayu hilang punca rezeki.. Disaat kita akan sambut Hari Raya tak lama lagi.

Sekarang baru nak nampak kebaikan Dato Seri Najib Razak?

Allah maha adil. ☺☺

Sumber:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1629692137086283&id=770424033013102

Rujukan:
http://pakdin.my/tag/mckip

#HasutanIblisMahaHebat

17 Replies to “Anak muda Kuantan berpusu-pusu merebut peluang pekerjaan di Malaysia China Kuantan Park (MCKIP)

  1. sebenarnya kan kita ni bengang bukan sbb ph x tunaikan manifesto tapi lebih pada menjilat ludah sendiri.
    isu
    1) gst/ tol / minyak – zaman najib bukan main lagi ckp najib naikkan harga barg… blabla.. gst bla.. tol blabla.. minyak bila nak turun, last skli rapiji keluar statement ph masih tggung subsidi minyak 40sen skrg, klu najib mgkin dah jd rm2.60, aik dri pemfitnah dah jd tukg ramal.

    2) ptptn, berdegar2 ckp sebelum pru, cuma gaji 4k shj kena byr, tp knp skrg isu org x mau byr ptptn plak yg keluar? JNGAN X BYR HUTG, ITU WAJIB.. BLABLA.. itu mmg org tau la, tp janji manifesto mana?

    3) brim – rasuah kata Mahathir, last skli, dia pun bg brim. Bg aku brim sgt merugikan negara. satu agihan pendapatan negara yg paling x bijak. 😅

    4) isu penggunaan jet kerajaan utk kepentingan peribadi, sebelum ni bukan main lagi kritik najib, rosmah, pakai jet/flight gov, walau urusan rasmi, bising ank bini najib ikut… sekarang?
    sekali lagi… jilat kahak sendiri .

    5) isu kwsp, dlm manifesto x sebut pon kena potong gaji suami.. cuma sebut epf tuk isteri.. bagus la tuh.. tapi knp janji ph, manifesto ph nak libatkan suami plak. bgus lagi simpankan ditabung haji, lagi berkat boleh zakat. aduhaiii.

    6) isu hutg negara – pling kelakar 😅😂😂, kejap negara tenat, kejap x, klu tenat, xpayahla bg brim… tu namanya nk umpan… 😁, atuk nangis lagi.. “lge, cukup x duit kita nk byr brim? ” adeh ingat ni cerita pondok2 k? kang &%¥# caiph ni.. marah.. hahhhahah..

    aku bukan penyokong bn pon, yg salah tetap salah… tp penyokong dedak ph ni… perghhh lagi dasat… asal najib tumbng? maksum btol pemimpin dorg ooiii…