3 Bukti Guan Eng DAP Telah BANGSATKAN Melayu

Negara hilang berbilion pelaburan kerana tindakan bodoh Lim Guan Eng selaku Menteri Kewangan

Anda dilantik sebagai Menteri Kewangan, tetapi anda langsung tidak melaksanakan tanggungjawap anda.

Anda hanya dilantik sebulan tapi wang negara sebanyak RM6 Billion sudah hangus begitu sahaja.

Anda bersumpah dihadapan YDP Agong kata akan melaksanakan tugas dengan penuh tanggungjawab dan sebaiknya, tetapi itu semua adalah satu penipuan. Kamu telah baca sumpah palsu didepan YDP Agong.

Kamu hanya tahu buat kerja balas dendam sahaja dan langsung tidak tahu urus hal ehwal tentang kewangan dan ekonomi negara. Sedangkan RM6 Billion sudah hangus dan banyak pelabur tempatan telah mengalami kerugian besar, anda masih boleh senyum besar dan mengadakan sidang media tak henti henti. Apa yang di katakan oleh Sdra Anwar Ibrahim adalah benar dan ikhlas.

Kalau kamu suka balas dendam sangat, boleh lah minta Madey bagi portfolio sebagai Ketua Pengarah SPRM , Ketua Polis Negara, Ketua Unit K9 PDRM atau dilantik sebagai Penggali Kubur yang bertauliah. Tiap tiap hari anda boleh korek mana yang anda suka, dan bolih bawa sekali anjing anjing dari Unit K9.

In the history of Malaysia, you are the worst Finance Minister. You are not even 1% of Tun Tan Siew Sin. Only in a short period of 1 month, 6 billion just vanished in thin Air.

Via FB Mejar Huan Penang
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10215138424645805&id=1587733405

48 Replies to “Negara hilang berbilion pelaburan kerana tindakan bodoh Lim Guan Eng selaku Menteri Kewangan

  1. Tutup saja Anti DAP Club di FB… mengapa penyokong bn selalu bagi news palsu, tipu, kotor, virus dengan macam2 hal kaitan Ph saja sejak Ph menang Pru14. Masa Pru13 ex-pm begitu banyak curi wang rakyat dari 1Mb & rahsua tidak pernah comment… sekarang setiap hari cerita m6acam2 hal pasal Ph….patut economic jatuh sebab buat news palsu di fb… anda rasa bn saja manusia saja tidak sama ph… fikir sendiri… Tutup2222 Anti Dap Club Fb….

    1. mereka sering bandingkan betapa negara luar yg mengubah kerajaan dan mnjd lbh baik,pd sy perubahan baik bermula dr diri sndri,rakyat negara luar rajin dan mempunyai fikiran bagus yg patut rakyat negara ni contohi,ini sampai janji merapu dan percaya fitnah lebih d gemari rakyat majoriti menampak kan kesan,sikap kebencian yg perlu d latih utk membuang nya perlu ada,semoga kali ini majoriti rakyat lbh menggunakan akal

    2. Fet Tidak perlu kerana saya faham apa yang saya comment. Tiada kebencian antara DAP & party lain.. kita nak adalah keadilan rakyat bukan hak keistimewaan rakyat.. jangan cerita agama & bangsa lagi. Setiap orang kena bergantung diri sendiri bukan pihak ketiga dalam kehidupan kita. Pendapat saya semua rakyat malaysia sama rata.. jangan sekali-kala cakap pendatang lagi. Itu fikian anda, sekarang zaman moden…kalau generasi kita rajin & berusaha pasti berjaya… suatu hari & masa depan.. i malas nak comment lagi…fikir sendiri..

  2. Facebook Comments