Loading...
Home / :: BLOG :: / Negara hilang berbilion pelaburan kerana tindakan bodoh Lim Guan Eng selaku Menteri Kewangan
3 Bukti Guan Eng DAP Telah BANGSATKAN Melayu

Negara hilang berbilion pelaburan kerana tindakan bodoh Lim Guan Eng selaku Menteri Kewangan

Anda dilantik sebagai Menteri Kewangan, tetapi anda langsung tidak melaksanakan tanggungjawap anda.

Anda hanya dilantik sebulan tapi wang negara sebanyak RM6 Billion sudah hangus begitu sahaja.

Anda bersumpah dihadapan YDP Agong kata akan melaksanakan tugas dengan penuh tanggungjawab dan sebaiknya, tetapi itu semua adalah satu penipuan. Kamu telah baca sumpah palsu didepan YDP Agong.

Kamu hanya tahu buat kerja balas dendam sahaja dan langsung tidak tahu urus hal ehwal tentang kewangan dan ekonomi negara. Sedangkan RM6 Billion sudah hangus dan banyak pelabur tempatan telah mengalami kerugian besar, anda masih boleh senyum besar dan mengadakan sidang media tak henti henti. Apa yang di katakan oleh Sdra Anwar Ibrahim adalah benar dan ikhlas.

Kalau kamu suka balas dendam sangat, boleh lah minta Madey bagi portfolio sebagai Ketua Pengarah SPRM , Ketua Polis Negara, Ketua Unit K9 PDRM atau dilantik sebagai Penggali Kubur yang bertauliah. Tiap tiap hari anda boleh korek mana yang anda suka, dan bolih bawa sekali anjing anjing dari Unit K9.

In the history of Malaysia, you are the worst Finance Minister. You are not even 1% of Tun Tan Siew Sin. Only in a short period of 1 month, 6 billion just vanished in thin Air.

Via FB Mejar Huan Penang
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10215138424645805&id=1587733405

Loading...
(Visited 74 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

48 comments

  1. Zaha Bidin

    hard disk 2tb pong x cukup nok story kebodohan nya..adoii..!!!

  2. Akhlaen Sulaiman

    Dia ni pakar dalam bidang bisik membisik.. Pek pek..

  3. Anuar Mohammad

    Siang mlm memekak ckp malaysia nk bankrup,rupa nye die sndri yg nk wat malaysia bankrup,pe die igt niaga kdai runcit ke?..

  4. Michael Lee Boon Kiat

    Tutup saja Anti DAP Club di FB… mengapa penyokong bn selalu bagi news palsu, tipu, kotor, virus dengan macam2 hal kaitan Ph saja sejak Ph menang Pru14. Masa Pru13 ex-pm begitu banyak curi wang rakyat dari 1Mb & rahsua tidak pernah comment… sekarang setiap hari cerita m6acam2 hal pasal Ph….patut economic jatuh sebab buat news palsu di fb… anda rasa bn saja manusia saja tidak sama ph… fikir sendiri… Tutup2222 Anti Dap Club Fb….

  5. Yop Yop

    Michael Lee Boon Kiat apahal nak suruh tutup tutup ni ….Cina Dapigs dah takut ke…..Semua mau tahu apa itu LIMBABIENG buat ….Bagi jahanam Malaysia BARU…. Ko punya news je yang fake ……Minyak pun tak boleh nak settel nak jaga KEWANGAN ….Bangsat punya LIM GUAN ENG…

  6. Abdul Halim Ismail

    Setiap hari burukkan rumah.. Keluarga… Adik beradik senegara Sendiri… So… Ingat Org. Nak kesian ke…?

  7. Abdul Halim Ismail

    Semua benda ada kebaikan dan keburukan… Adalah lebih baik dan bijak… Tonjolkan good side dari bukakan aib sendiri… Ni cina tak reti nak jadi penjaga dan pembangun… Keja utama dia dari dulu cari Dan hebahkan keburukan adik beradik sendiri… Kunun jadi hero…

  8. Shiela Shahiela

    Kasi tutup ph party lh lg bgs..canang beria sifar gst brg makin murah blah..blah tp 1 pn xde yg turun harga if ade pn tomato n had kelajuan jek pisah

  9. Michael Lee Boon Kiat

    Kita perlu bagi masa Ph settle step by step dulu… kita semua manusia bukan tuhan sekelip saja settle semua masalah dalam sebulan lebih.. lagi pun dulu commit 100 hari mungki sekarang nak lebih sikit masa…. ph kerajaan baru banyak perkara need settle.. tolong faham.. sekurang2 gst & hal2 lain ada settle mah..

  10. Fet

    Nobita ni mmg membawang je reti

  11. Fet

    Manifesto kencing…semua menteri PH sibuk buat kerja polis & sprm….kerja sendiri x buat…bodoh punye menteri

  12. Michael Lee Boon Kiat

    Fet kita semua tidak tahu apa yang sebenar dalam hak bn kerajaan berkaitan negara2 dalaman perlu di hapuskan. Tetapi kenyataan kerajaan sekarang adalah ph dipilih oleh majority rakyat bukan awak atau saya faham…kalau bn kerajaan sudah buat salah perlu tanggung semua. Jangan pilih kasih lagi. Kita rakyat biasa perlu fikir masa depan anak kita…itu hadapan saya..

  13. Shamsul Zamri

    Aku percaya bskl mmg dibiarkan jatuh terutamanya saham2 yg berkaitan kerajaan (dimana di dlm nya ada pemilikan melayu melalui pnb dan sebagainya) bg memudah puak2 sisepet mof utk memiliki saham2 tersebut dan mengaut keuntungan mudah.

  14. Gir Rizalo

    Komunis singaPORK bole balik tanah besar

  15. Gir Rizalo

    Bagi komunis hutan yahudi jaga kewangan negara islam malaysia..mmg lingkup lah melayu islam

  16. Abdullah Fru

    Menteri celupar mulut negara dan pelabur kehilangan berbilion ringgit dalam tempoh sebulan saja

  17. Mustaffa Ismail

    Michael Lee Boon Kiat, kau punya bodoh macam menteri2 sekarang ni….. duit melaysia jatuh saham jatuh kwsp rugi sampai dekat 7000,000 kau tak tahu ka…. kayu…bodoh….

  18. Mustaffa Ismail

    Tangkap si penipu menteri2 ph yang nak jahanam kan melaysia…tak payah tunggu sampai 100 hari…..

  19. Hafiz Fizz

    komunis kn hero..de org mlayu yg ckp..

  20. Wan Loloq

    LGE sila letak jawatan.. Di ulang.. Sila letak jawatan..

  21. Anuar Mohammad

    Hahahahaha…lupe,niaga kdai roti pn blh bankrup,ni lg kn duit negara,lg jahanam la..

  22. Yazit Darus

    Dsai mana, main suruk suruk lagi ke, kata nak selamatkan Malaysia

  23. Dorre Jali

    mereka sering bandingkan betapa negara luar yg mengubah kerajaan dan mnjd lbh baik,pd sy perubahan baik bermula dr diri sndri,rakyat negara luar rajin dan mempunyai fikiran bagus yg patut rakyat negara ni contohi,ini sampai janji merapu dan percaya fitnah lebih d gemari rakyat majoriti menampak kan kesan,sikap kebencian yg perlu d latih utk membuang nya perlu ada,semoga kali ini majoriti rakyat lbh menggunakan akal

  24. Linda Lin

    Skrg ni rasuah masih je berlulasa… Kata zaman sblm rasuah skrg pn sama je

  25. Michael Lee Boon Kiat

    Siapa yang comment lagi di Anti Dap Club memanglah kebencian anda masing2… tiada makna lagi… fikir srndiri..

  26. Wan Loloq

    Samaada suka atau tidak bukan sedikit melayu yg anti dap..

  27. Musafir Faqir

    Michael Lee Boon Kiat… settle step by step apa…step pertama, itu MOF lge sudah tipu tentang hutang negara …pelabur sudah takut dan bawak lari duit pelaburan bilion bilion ringgit… bodoh punya menteri… hancinggggg

  28. Kay Maria

    sebenonya LIM GUAN ENG ni x layak jdi menteri kewangan..dungu sgt..

  29. Ritz Juan

    baguss laa kita harap akan hilang lg.. ini pembaharuan kjaan baru yg blom pernah terjd…

  30. Mohamad Amindin Noordin

    Saya Ulang Menteri Kewangan Ngan Caibi Ph Penuh Ngan Tomato Saya Ulang Lgi Skli

  31. Afizee Shahrul

    Guan eng buat citer bodo negara nak bankrap. Boleh bg alasan tak tunaikan manifesto. Wayang cina lapok. Ingat rakyat bodo ker.

  32. Muda Rbc Muda

    Michael Lee Boon Kiat tahu pun kamu manusia bukan tuhan …itulah jangan suka fitnah janji bulan sama bintang masa kempen pru..bkn ph kah yg suka memburukkan negara sendiri..jaja sana sini cakap malaysia akan bankrap dari selepas pru13 sampailah pru 14 tidak habis2 nak burukkan negara sendiri itu pasal pelabur semua lari sebab dia org tidak percaya sama kerajaan ph

  33. Sakri Bin Razali Boboy

    Bagi dkt cucu Cina kominis jahanam lah Malaysia kes terowong mcm mana lupa dah bangang

  34. Jie Gee

    Muda Rbc Muda ..menteri ramai org die sbb tu ye sokong..

  35. Jie Gee

    Dlm kerajaan kn ramai org2 die..diorg tggu mase je nk ambik ‘Malaysia’

  36. Fet

    Michael Lee Boon Kiat … Cuba baca semula isi kandungan perlembagaan Msia dan perjanjian menuntut kemerdekaan dlu…kat situ anda faham kenapa melayu mula benci DAP….

  37. Michael Lee Boon Kiat

    Fet Tidak perlu kerana saya faham apa yang saya comment. Tiada kebencian antara DAP & party lain.. kita nak adalah keadilan rakyat bukan hak keistimewaan rakyat.. jangan cerita agama & bangsa lagi. Setiap orang kena bergantung diri sendiri bukan pihak ketiga dalam kehidupan kita. Pendapat saya semua rakyat malaysia sama rata.. jangan sekali-kala cakap pendatang lagi. Itu fikian anda, sekarang zaman moden…kalau generasi kita rajin & berusaha pasti berjaya… suatu hari & masa depan.. i malas nak comment lagi…fikir sendiri..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...