3 Bukti Guan Eng DAP Telah BANGSATKAN Melayu

Negara hilang berbilion pelaburan kerana tindakan bodoh Lim Guan Eng selaku Menteri Kewangan

Anda dilantik sebagai Menteri Kewangan, tetapi anda langsung tidak melaksanakan tanggungjawap anda.

Anda hanya dilantik sebulan tapi wang negara sebanyak RM6 Billion sudah hangus begitu sahaja.

Anda bersumpah dihadapan YDP Agong kata akan melaksanakan tugas dengan penuh tanggungjawab dan sebaiknya, tetapi itu semua adalah satu penipuan. Kamu telah baca sumpah palsu didepan YDP Agong.

Kamu hanya tahu buat kerja balas dendam sahaja dan langsung tidak tahu urus hal ehwal tentang kewangan dan ekonomi negara. Sedangkan RM6 Billion sudah hangus dan banyak pelabur tempatan telah mengalami kerugian besar, anda masih boleh senyum besar dan mengadakan sidang media tak henti henti. Apa yang di katakan oleh Sdra Anwar Ibrahim adalah benar dan ikhlas.

Kalau kamu suka balas dendam sangat, boleh lah minta Madey bagi portfolio sebagai Ketua Pengarah SPRM , Ketua Polis Negara, Ketua Unit K9 PDRM atau dilantik sebagai Penggali Kubur yang bertauliah. Tiap tiap hari anda boleh korek mana yang anda suka, dan bolih bawa sekali anjing anjing dari Unit K9.

In the history of Malaysia, you are the worst Finance Minister. You are not even 1% of Tun Tan Siew Sin. Only in a short period of 1 month, 6 billion just vanished in thin Air.

Via FB Mejar Huan Penang
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10215138424645805&id=1587733405

(Visited 7 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

48 Replies to “Negara hilang berbilion pelaburan kerana tindakan bodoh Lim Guan Eng selaku Menteri Kewangan

  1. Tutup saja Anti DAP Club di FB… mengapa penyokong bn selalu bagi news palsu, tipu, kotor, virus dengan macam2 hal kaitan Ph saja sejak Ph menang Pru14. Masa Pru13 ex-pm begitu banyak curi wang rakyat dari 1Mb & rahsua tidak pernah comment… sekarang setiap hari cerita m6acam2 hal pasal Ph….patut economic jatuh sebab buat news palsu di fb… anda rasa bn saja manusia saja tidak sama ph… fikir sendiri… Tutup2222 Anti Dap Club Fb….

  2. Michael Lee Boon Kiat apahal nak suruh tutup tutup ni ….Cina Dapigs dah takut ke…..Semua mau tahu apa itu LIMBABIENG buat ….Bagi jahanam Malaysia BARU…. Ko punya news je yang fake ……Minyak pun tak boleh nak settel nak jaga KEWANGAN ….Bangsat punya LIM GUAN ENG…

  3. Semua benda ada kebaikan dan keburukan… Adalah lebih baik dan bijak… Tonjolkan good side dari bukakan aib sendiri… Ni cina tak reti nak jadi penjaga dan pembangun… Keja utama dia dari dulu cari Dan hebahkan keburukan adik beradik sendiri… Kunun jadi hero…

  4. Kita perlu bagi masa Ph settle step by step dulu… kita semua manusia bukan tuhan sekelip saja settle semua masalah dalam sebulan lebih.. lagi pun dulu commit 100 hari mungki sekarang nak lebih sikit masa…. ph kerajaan baru banyak perkara need settle.. tolong faham.. sekurang2 gst & hal2 lain ada settle mah..

  5. Fet kita semua tidak tahu apa yang sebenar dalam hak bn kerajaan berkaitan negara2 dalaman perlu di hapuskan. Tetapi kenyataan kerajaan sekarang adalah ph dipilih oleh majority rakyat bukan awak atau saya faham…kalau bn kerajaan sudah buat salah perlu tanggung semua. Jangan pilih kasih lagi. Kita rakyat biasa perlu fikir masa depan anak kita…itu hadapan saya..

  6. Aku percaya bskl mmg dibiarkan jatuh terutamanya saham2 yg berkaitan kerajaan (dimana di dlm nya ada pemilikan melayu melalui pnb dan sebagainya) bg memudah puak2 sisepet mof utk memiliki saham2 tersebut dan mengaut keuntungan mudah.

  7. mereka sering bandingkan betapa negara luar yg mengubah kerajaan dan mnjd lbh baik,pd sy perubahan baik bermula dr diri sndri,rakyat negara luar rajin dan mempunyai fikiran bagus yg patut rakyat negara ni contohi,ini sampai janji merapu dan percaya fitnah lebih d gemari rakyat majoriti menampak kan kesan,sikap kebencian yg perlu d latih utk membuang nya perlu ada,semoga kali ini majoriti rakyat lbh menggunakan akal

  8. Michael Lee Boon Kiat… settle step by step apa…step pertama, itu MOF lge sudah tipu tentang hutang negara …pelabur sudah takut dan bawak lari duit pelaburan bilion bilion ringgit… bodoh punya menteri… hancinggggg

  9. Michael Lee Boon Kiat tahu pun kamu manusia bukan tuhan …itulah jangan suka fitnah janji bulan sama bintang masa kempen pru..bkn ph kah yg suka memburukkan negara sendiri..jaja sana sini cakap malaysia akan bankrap dari selepas pru13 sampailah pru 14 tidak habis2 nak burukkan negara sendiri itu pasal pelabur semua lari sebab dia org tidak percaya sama kerajaan ph

  10. Michael Lee Boon Kiat … Cuba baca semula isi kandungan perlembagaan Msia dan perjanjian menuntut kemerdekaan dlu…kat situ anda faham kenapa melayu mula benci DAP….

  11. Fet Tidak perlu kerana saya faham apa yang saya comment. Tiada kebencian antara DAP & party lain.. kita nak adalah keadilan rakyat bukan hak keistimewaan rakyat.. jangan cerita agama & bangsa lagi. Setiap orang kena bergantung diri sendiri bukan pihak ketiga dalam kehidupan kita. Pendapat saya semua rakyat malaysia sama rata.. jangan sekali-kala cakap pendatang lagi. Itu fikian anda, sekarang zaman moden…kalau generasi kita rajin & berusaha pasti berjaya… suatu hari & masa depan.. i malas nak comment lagi…fikir sendiri..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.