#PRU14: Nga Kor Ming kata Mahathir akan mampos lepas gulingkan Najib [Video]

Berkaitan

Terkini

Nga Kor Ming kata Mahathir akan mampos lepas gulingkan Najib


 

Lihat video:
https://youtu.be/FGOITZQ4Zyg

Ini ayat kasar yang Nga Kor Ming gunakan terhadap Mahathir. Lepas Superman DAP kata Mahathir adalah kuda dan screw, Nga Kor Ming lagi kasar dengan mengatakan Lee Kuan Yew sedang tunggu “di atas” untuk main mahjong dengan Mahathir.

Semua hadirin ketawa dengan ayat Nga Kor Ming itu. Sambil Nga menuding jari pada gambar Mahathir. Hina sungguh Mahathir di mata DAP. Cukup hina, tetapi Mahathir tidak hendak pula nangis dihina sebegitu? Kenapa? Tetapi Mahathir dan anak anak Mahathir tidak sedikit pun marah. Mahathir biarkan sahaja kerana tahu dirinya sekarang adalah kuda dan screw pada DAP.

“Kita berdoa Mahathir jangan mampos lagi, agar umurnya panjang” kata Nga Kor Ming. PRU kali ini adalah “konsert perpisahan” bagi Mahathir. Katanya lagi “Lee Kuan Yew hubungi Mahathir tanya dia, “kau bila nak naik atas ni?”, “anak muda” ni (Mahathir) kata, “mana boleh mampus lagi, aku ada satu benda lagi tak selesai”

https://pakdin.my/pru14-mufti-sudah-ingatkan-bahaya-dap-video/
https://pakdin.my/tag/nga-kor-ming
https://pakdin.my/tag/dap

#DosaMahathir
#BersamaBN
#HebatkanNegaraku
#DahulukanRakyat
#UndiBN

 1. Sodeh den tengok org melayu kito kono hino mcm ni.. bekas PM plk tu.. Marilah kito bersatu dibawah BN agar bangsa dan agama kita tidak dipijak dan dihina oleh bangsa asing.. Bersatu kita kuat dan dihormati serta maju.

 2. KALAU TAK SAYANGKAN AGAMA, PERKARA BERIKUT BAKAL TERJADI… DAH PERNAH DI TUNTUT SATU MASA DULU. FIKIR AGAMA ANAK CUCU KITA….
  KALAU PH ISLAM AKAN JADI LEMAH SELEMAH- LEMAHNYA…

  REFRESH!!
  14 Tuntutan Majlis Peguam melalui Inter Faith Commission IFC. Sayugia diingatkan kepada semua bahawa Majlis Peguam lebih condong kearah Pakatan Rakyat. S.Ambiga adalah Pengerusi Majlis Peguam semasa tuntutan ini dibuat.

  Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.
  Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh… dikenakan tindakan undang-undang.
  Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.
  Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.
  Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan Orang Islam,Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.
  Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.
  Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.
  Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.
  Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.
  Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.
  Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.
  Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.
  Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.
  Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.

  Inilah perjuangan Ambiga yang sedang mendapat sokongan daripada orang PKR di dalam Negara kita hari ini. Kalau inilah yang kita mahukan,marilah kita menyatakan sokongan tanpa berbelah bagi kepada Ambiga dan IFC. Maruah Islam di bawah tapak kaki si Ambiga!

  Sangguppppp???
  Queen Mama

  #hapuskanLGBT

Leave a Reply