29.6 C
Kuala Lumpur
Friday, April 16, 2021

Rejim PH menang PRU 14 kerana janji palsu – Puteri

Pakatan Harapan (PH) tidak akan menang pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) yang lalu jika parti itu jujur kepada rakyat.

Ketua Pergerakan Puteri UMNO Malaysia, Datuk Zahida Zarik Khan berkata, pengakuan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa kerajaan itu gagal menunaikan janji yang ditabur adalah bukti kemenangan mereka kerana menabur janji palsu.

“Terima kasih kepada Tun Mahathir yang akui PH gagal menunaikan janji yang ditaburnya sepanjang berkempen pada PRU14 yang lalu.

“Setiap janji yang terkandung dalam manifesto PH hanya harapan palsu yang berjaya mempengerahui rakyat sehingga mereka memilih kerajaan baharu untuk mentadbir negara,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Ketika berucap di New York baru-baru ini, Tun Dr Mahathir mengakui beliau sendiri tidak yakin PH boleh menang PRU itu dan manifesto hanya untuk memalukan Barisan Nasional (BN).

Kata Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) itu, apabila PH menguasai Putrajaya, janji dalam manifesto itu menyebabkan kerajaannya menerima malu.

Jelas Zahida, kenyataan itu jelas mengakui PH memang berniat untuk perdaya dan menipu pengundi terutama janjinya hendak menghapuskan tol.

“Ramai mengeluh, ramai menyesal apabila ‘tersalah’ pilih dan bagi kemenangan kepada PH yang hanya memberi harapan palsu,” katanya mengakhiri kenyataan dengan pantun, siakap senohong, gelama ikan duri, bercakap bohong, lama-lama mencuri.

…….
Rujukan:
Mahathir akui menipu membuat janji Selamatkan Malaysia (https://pakdin.my/mahathir-akui-menipu-membuat-janji-selamatkan-malaysia/)

https://pakdin.my/manifesto

Berita Berkaitan

Komen

  1. Hj Ahmad Kamal Penyediaan saya ke Putrajaya pada GE 15. Menifesto 1 saya. Kerajaan akan tanggung dan beri gaji kepada setiap orang di Malaysia sebanyak Rm 10,000 sebulan kerana kerajaan saya perihatin masalah dan kerajaan baru ni menghargai setiap rakyat Malaysia. Undi lah saya pada Ge 15 nanti.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.