Kuwait memuji perubatan tradisional Cina untuk merawat COVID-19

Lianhua Qingwen Capsules, ubat tradisional Cina yang dipatenkan yang banyak digunakan di China untuk merawat pesakit COVID-19, telah diperakui oleh kerajaan Kuwait untuk digunakan. Ramai orang Kuwait mengatakan bahawa ubat tersebut telah membuktikan keberkesanannya dalam merawat gejala coronavirus.

KUWAIT: Menyaksikan lonjakan kes COVID-19 ketika wabak itu terus berleluasa di seluruh dunia, Kuwait telah menerapkan beberapa langkah untuk mencegah penyebaran virus.

Dalam konteks ini, Fahd Ghazi Al-Mutairi, Pengerusi syarikat Kuwait, Sour Al-Sain yang mewakili pengeluar ubat China Yiling Pharmaceutical di pasar Kuwait, mendedahkan bahawa ubat tradisional Cina Lianhua Qingwen Capsules adalah ubat yang baik untuk merawat gejala coronavirus.

Lianhua Qingwen, ubat tradisional Cina yang dipatenkan yang banyak digunakan di China untuk merawat pesakit yang menderita coronavirus, telah diperakui oleh Pharmaceutical and Herbal Medicine Registration and Control Administration of Kuwait untuk rawatan gejala yang disebabkan oleh COVID-19, kata Al-Mutairi.

Beliau memberitahu Xinhua dalam wawancara baru-baru ini bahawa ubatan berlesen oleh pihak Kuwait telah membuktikan keberkesanannya dalam merawat koronavirus.

“Syarikat telah mengedarkan produk tersebut ke 20,000 rangkaian untuk dijual, dan telah dicuba dan digunakan oleh 4,000 orang di Kuwait, menurut statistik kami dari November 2020 hingga Januari 2021, di mana pesakit telah memuji keberkesanannya dalam merawat gejala coronavirus dan selesema bermusim, “katanya.

Lianhua Qingwen dapat meningkatkan kadar eliminasi demam, keletihan dan batuk secara signifikan, dan meningkatkan kadar penyembuhan klinikal COVID-19, katanya, merujuk bahawa ia telah digunakan di beberapa negara asing dan produknya bersifat herba dan tidak mempunyai kesan sampingan.

Syarikat itu berusaha untuk melayani masyarakat warganegara dan penduduk dengan rawatan terbaik dengan harga terendah, tambahnya.

Ghanim Al-Hujailan, seorang perunding penyakit berjangkit di sebuah hospital tempatan Kuwait, memuji keberkesanan ubat Cina yang diambilnya secara peribadi.

“Penyelidikan dan kajian telah membuktikan bahawa ubat tersebut mempunyai pengaruh yang besar dalam mengurangi penyebaran virus dan melegakan gejala-gejalanya, dan saya menggunakannya ketika saya terkena selesema biasa, dan ini adalah gejala yang melegakan dalam masa 36 jam, kerana selesema bermusim dan coronavirus mempunyai simptom yang sama, “katanya.

Dia memberitahu Xinhua bahawa pasukan perubatan China, yang mengunjungi negara itu pada awal wabak, mengesahkan kecekapan ubat dalam meringankan gejala yang berkaitan dengan coronavirus, dan kompetensi dalam merawat kes ringan dan sederhana, sementara ia diuji di banyak negara asing. negara yang mencatatkan penurunan jumlah jangkitan yang jelas.

Beberapa orang Kuwait juga memberitahu Xinhua mengenai pengalaman mereka setelah menggunakan ubat Cina.

Beberapa orang Kuwait juga memberitahu portal berita Xinhua mengenai pengalaman mereka setelah menggunakan ubat Cina.

“Kami berharap dapat menggunakan ubat-ubatan tersebut di hospital, terutama kerana disyorkan oleh pakar kesihatan China dan diluluskan secara global,” katanya.

Seorang lagi warganegara, Fahd Al-Ayoubi, percaya bahawa Lianhua Qingwen bukan hanya baik untuk pesakit COVID-19, tetapi juga untuk selesema biasa dan lebih baik untuk pencegahan.

Beliau mengatakan bahawa dia mengambil dua kapsul setiap hari setiap kali selepas makan untuk mencegah penularan coronavirus, sambil menambahkan bahawa dia merasakan kehangatan di dadanya, yang membantu membuka saluran pernafasannya.

Um Faisal, yang dijangkiti COVID-19 tahun lalu, menggunakan ubat itu untuk menghilangkan gejala.

Kapsul berjaya melegakan simptomnya dan membantunya kembali sedar, katanya, sambil menambah bahawa selama 10 hari kuarantin dia tidak mempunyai gejala yang sitinggalkan.

Berkaitan:
“Integrasi pengubatan moden dan tradisional Cina untuk rawatan COVID-19”
https://pakdin.myintegrasi-pengubatan-moden-dan-tradisional-cina-untuk-rawatan-covid-19/

Berkaitan