Home / :: BLOG :: / Malaysia Maju Kerana Perjuangan UMNO-BN

Malaysia Maju Kerana Perjuangan UMNO-BN

Tohmahan Pengerusi Pakatan Harapan, Tun Dr Mahathir Mohamad yang tidak henti-henti menabur fitnah terhadapnya dan kerajaan Persekutuan dibidas Datuk Seri Najib Tun Razak.

“Saya dengar ucapan dia kononnya saya pergi jumpa Presiden Amerika Syarikat (AS) Donald Trump dengan membawa duit berbakul-bakul, dan sebab itulah Trump hantar saya ke pintu.

“Mana ada saya bawak duit berbakul-bakul, saya tak bayar semata-mata mahu jumpa Trump,” kata beliau ketika merasmikan Konvensyen Media Sosial UMNO peringkat Kebangsaan di PWTC ,Kuala Lumpur, hari ini.

Pada 30 Oktober di Dewan Rakyat, Perdana Menteri juga menafikan dakwaan kononya beliau membayar kepada orang tengah untuk berjumpa Trump di Rumah Putih.

Tambah Najib yang juga Perdana Menteri, bekas Presiden UMNO itu belum memberi jawapan berkenaan dakwaan membayar pelobi untuk berjumpa  George Bush pada 2002.

“Saya tahu siapa dia bayar, saya tahu cara mana dia bayar saya,” sindir Presiden UMNO sambil menerima tepukan gemuruh daripada 3,800 pejuang siber parti yang hadir

Menurut Najib, perjumpaa beliau dengan Trump pada Sept lalu berjaya membuktikan bahawa Malaysia bukan negara peminta sedekah.

“Saya ke sana nak tunjuk bahawa kita datang sebagaj sebuah negara yang berjaya sehingga boleh melabur di sana.

“Negara lain datang  minta pinjaman, tapi kita beritahu Trump, Malaysia berjaya sebab perjuangan UMNO dan BN selama ini, “tegas Pengerusi BN itu.

Pada masa sama, beliau sekali lagi menyentuh polemik pembangkang kononnya pelaburan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) di AS sebagai sia sia.

Najib berkata bahawa dasar pelaburan KWSP di luar negara sudah dibuat sebelum beliau dilantik menjadi Perdana Menteri dan dilaporkan mendapat lebihan keuntungan berbanding melabur dalam negara.

“Bila untung kita bawa balik dan tambah dividen. KWSP ada dana sebanyak RM780 bilion . Takkan semua labur dalam negara.

“Jadi kita mempunyai dasar mempelbagaikan sumber pelaburan di Amerika, Eropah dan negara-negara lain,” katanya. – bnbbc.my

(Visited 7 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

Check Also

Kos operasi penternakan ayam meningkat selepas rejim PH memerintah kata persatuan

Persatuan terbesar mewakili industri ternakan mengalu-alukan siasatan berhubung dakwaan tentang kewujudan kartel di sebalik kekurangan bekalan telur ayam yang dikatakan menjadi punca kenaikan harganya sejak kebelakangan ini.

12 comments

 1. Hafizul Sukri Al-Fateh

  Itupn sumbngn terbesar pd kemajuan Malaysia dr PM 22 tahun… Tbaik Tun M kerana memacu umno dan kerajaan mnjadi sbuah negara yg dsegani… Tapi itu duluuuu….

  Skrg zmn kepit… Ramai duk tersepit.. Sbb kepala kaki kelepet…

 2. Hafizul Sukri Al-Fateh

  Itupn sumbngn terbesar pd kemajuan Malaysia dr PM 22 tahun… Tbaik Tun M kerana memacu umno dan kerajaan mnjadi sbuah negara yg dsegani… Tapi itu duluuuu….

  Skrg zmn kepit… Ramai duk tersepit.. Sbb kepala kaki kelepet…

 3. Mohd Rezal

  Tahniah BN krn xperlukan madey kutty dlm umno krn mnjadi liability umno elok madey msuk PH skang ni pun dlm parti tgh brgolak krn Mr.U turn byk mncampuri urusan parti lain. Sila jaga parti bunga tahi ayam candu bau pun da tahu dr penasihat spai la ahli2 nye mmg kaki fitnah mghasut, maki hamun itulah ppbm brpisah tiada

 4. Pak Zam Aileu

  Fitnah dari org yg kononnya berugama islam….

 5. Azli Mad

  Memang benar malaysia maju kerana BN..itu masa BN zamam TM..BEE EN zaman najib hancur semua tiada satu pun yg boleh dihargai

 6. Mohd Hellmi

  ALLAH bless umno dan BN.. Aamiin

 7. Kok Haur Wong

  Kerana 1MDB, kerana gst, kerana beli mahal baru negara maju dan makmur….wakakaka

 8. Anuar Ibrahim

  UMNO / BN ok…..yg tak ok ada satu dua pemimpin UMNO…..tak macam pemimpin terdahulu…..rakyat diutamakan…

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: